Kahvaltıya renk, beş çayına tat katacak pratik bir tatlı tarifi. Puf gibi kabaran milföylerin tatlı hali… Ve karşınızda reçelli milföy.
Oda ısısında çözdürüldükten sonra reçel ilavesiyle rulo şeklinde sarılan hamurlar fırında kısa sürede pişip çıtır hale geliyor. Üzerlerine gelen pudra şekeri tatlarına tat katıyor.
Çilek ya da vişne reçeli ve yağlı hamur olarak da bilinen milföy hamurları varsa evinizde hiç düşünmeden hazırlayın bu küçük ve sevimli hamur işini. Afiyet olsun.
MALZEMELER
- 6 adet milföy hamuru
- 1/2 su bardağı çilek reçeli
- 1/2 su bardağı vişne reçeli
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
KAÇ ADET?
30 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Reçelli milföy hamurlarını fırın tepsisine serili yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Çok fazla pişirmemeye özen gösterin.
Derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlayıp merdane yardımıyla üzerinden geçtikten sonra şeritlere ayırabilirsiniz.
Pişirme önerisi:
Arzu ettiğiniz reçel ya da marmelat çeşitlerini kullanarak pratik tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
Reçelli milföy hamurlarının üzerine arzuya göre çırpılmış yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Servis önerisi:
Fırından çıkan sıcak milföyler üzerine arzuya göre pudra şekeri eleyebilir, fındık kırığı vb. serpiştirebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
- Kare hamurları keskin bir pizza kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit parçaya ayırın.
- Çilek ve vişne gibi arzu ettiğiniz taneli reçelleri bir yumurta fırçası yardımıyla hamur parçalarının üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Hamurların üzeri hafif kızarıp reçeller erimeye başladığında çıtır tatlıları fırından çıkartın. Arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle ılık olarak servis edin.