Malzemeler :
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 5 Adet Havuç
- 1 Adet Kuru Soğan
- 500 Gr Kuzu Cigeri
- 50 Gr Margarin
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın. Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın. Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz.
Afiyet olsun :)