KUZU CİĞERİ GÜVECİ

Cuma, Kasım 21, 2014





Malzemeler : 

5 Adet Biber 
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 
5 Adet Havuç 
1 Adet Kuru Soğan 
500 Gr Kuzu Cigeri 
50 Gr Margarin 
Yarım Demet Maydanoz 
1 Çay kaşığı Toz Şeker 
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı : 
Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın. Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın. Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz.
Afiyet olsun :)




Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates