- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Kg Kuşbaşı
- 1 Su bardağı Sıcak Su
- 10 Adet Tane Karabiber
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Yarım Tatlı kaşığı Tuz
PÜRESİ İÇİN
- 1 Kg Patates
- 3 Su bardağı Sıcak Süt
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını, düdüklü tencerede kızdırıp etleri içine atın, karıştırarak suyunu çektirin. Salçaları 1 çorba kaşığı su ile ezin, tane karabiberler ve tuz ile birlikte, etin üstüne ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Kaynar suyu üzerine döküp, kapağını kapatın ve 45 dakika ağır ateşte pişirin. Düdüklü tencere kullanmıyorsanız sıcak su miktarını fazlalaştırıp, normal tencerede de pişirebilirsiniz. Püre için: Patateslerin kabuklarını soyun, iyice yıkayıp, büyük küp şeklinde doğrayın. İçme suyu ile haşlayın. Suyunu iyice süzdürün, tuzu, tereyağı ekleyip, çok iyi ezin, hiç pürüz kalmasın. Ezdiğiniz patateslerin üstüne, yavaş yavaş sıcak sütü ekleyerek püre kıvamını bulana kadar karıştırın. Kapağını kapatıp yemek saatine kadar sıcak tutun. Servis tabağına önce küçük bir kepçe püre, tam üstüne de etten koyup servis yapın. Afiyet olsun :)