Kütahya porselenin eşsiz çizimleriyle süslenmiş kahvaltı takımları sofranıza şık bir sunum katacak.
Kalp şekilli sosisler ile kahvaltılar daha romantik..
Sosis çeşitleri kahvaltılar için ideal alternatifleri oluşturur. Genellikle misafir ağırladığımız kahvaltılarda sosis çeşitlerine yer veririz. Sosis pişirirken püf nokta, sağlık açısından sosislerin çok iyi pişmesi. Buna dikkat etmek gerekiyor.
Malzemeler;
*Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
*Bir yemek kaşığı salça
*Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
*Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
*Patatesleri kızartmak için sıvıyağ.
Hazırlanışı;
1.Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm'lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.
2.Kesik uçları dış taraftan tersine döndürerek birbirlerine kürdanla tutturun.Bu aşamada sosislerde kırılmalar olabilir. Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın. Ben kırılan bir kaç tanesini fotoğrafta göreceğiniz gibi damla şeklinde kıvırıp pişirdim.
3.Kürdanı çıkarınca açılmasınlar diye, uç kısımlarını yumurta akına batırın ve yapışmayan bir tavaya koyacağınız yağda önlü arkalı kızartın.
4. Kızaran sosisleri ister aynı tavada ister başka bir tencerede salça ilavesi ile biraz daha kızarttıktan sonra, sıcak su ilave ederek, sosislerin salçalı su içinde iyice pişmesini sağlayın.
5. Elma patatesleri kızartarak servis tabağına alın.
6.Sosisleri fazla sularını süzerek, patateslerin üzerine yerleştirin. Mümkün olduğu kadar sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)
*Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
*Bir yemek kaşığı salça
*Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
*Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
*Patatesleri kızartmak için sıvıyağ.
Hazırlanışı;
1.Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm'lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.
2.Kesik uçları dış taraftan tersine döndürerek birbirlerine kürdanla tutturun.Bu aşamada sosislerde kırılmalar olabilir. Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın. Ben kırılan bir kaç tanesini fotoğrafta göreceğiniz gibi damla şeklinde kıvırıp pişirdim.
3.Kürdanı çıkarınca açılmasınlar diye, uç kısımlarını yumurta akına batırın ve yapışmayan bir tavaya koyacağınız yağda önlü arkalı kızartın.
4. Kızaran sosisleri ister aynı tavada ister başka bir tencerede salça ilavesi ile biraz daha kızarttıktan sonra, sıcak su ilave ederek, sosislerin salçalı su içinde iyice pişmesini sağlayın.
5. Elma patatesleri kızartarak servis tabağına alın.
6.Sosisleri fazla sularını süzerek, patateslerin üzerine yerleştirin. Mümkün olduğu kadar sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)