Benim için pirinç pilavı vazgeçilmez bir yemektir. Saysız yemek ile birlikte servis edilebilir, bir çok şekilde yapılabilir, kilo sorununuz veya şeker hastalığı sorununuz yoksa zevkle yiyebilirsiniz.
Ali Paşa pilavı için gerekli malzemeler
2 Su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su veya ( et suyu )
2 diş sarımsak
300 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı Antep fıstığı
1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Ali Paşa pilavının hazırlanışı
Pilavımızı hazırlamaya öncelikle pirinçleri ayıklayıp sıcak suda ıslatarak başlayalım.
Kuru soğanın kabuklarını soyarak karıştırma kabımıza rendeleyelim.
Üzerine kıyma, sarımsak, karabiber ve tuz ilave ederek köfte harcımızı iyice yoğurarak fındık iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak bastırıp küçük köfteler hazırlayalım.
Hazırladığımız köfteleri kızgın yağda arkalı önlü kızartarak kağıt havlu üzerine çıkartıp yağını çektirelim.
Üzümleri ılık suda bekleterek kabarmalarını sağlayalım.
Antep fıstıklarını 5-6 dakika kadar haşlayarak kabuklarını soyalım.
Sıcak suya ıslattığımız pirinçleri bol suda iyice yıkayarak süzdürelim.
Pilav tavamızı ocağa alarak tereyağını eritip içinde pirinçleri şeffaf bir görünüm alıncaya kadar kavurarak üzerine dolmalık fıstıkları ekleyerek birkaç dakika daha kavuralım.
Et suyunu kaynatarak kızartılmış köfteler ve Antep fıstığıyla birlikte pirince ilave edelim.
Pilav tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirerek üzerine suyunu süzdüğümüz üzümleri ve tuzunu ilave ederek pilavımız suyunu tamamen çekene kadar pişirip ocaktan alarak 10-15 dakika kadar demlendirip sıcak sıcak servis yapalım.