Küçük çocuklarımıza sebze sevdirmenin ideal yollarından biri de hali hazırda sevdikleri yemeklerin içerisinde sebzeleri yedirmemizdir.Sebzeli üçgen börek tarifi çocuklarınıza havuç bezelye gibi sağlıklı besinleri yedirebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir tariftir. Evde denediğinizde mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.
8-10 kişilik
Malzemeler
6 adet hazır yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Yapılışı
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım.
8-10 kişilik
Malzemeler
6 adet hazır yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Yapılışı
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım.
Patatesleri ve havuçları çok küçük küp küp doğrayalım.
Tencereye önce havuç ve bezelyeyi koyup 20 dk haşlayalım.
Üzerine patatesleri ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlandıktan sonra bir kabın içerisine suyunu süzüp alalım.
Tuz ve baharatları atalım.
Yufkaları tezgâha serelim.
Yufkanın üzerine süreceğimiz karışımı hazırlayalım.
Yumurtaları çırpıp üzerine yoğurdu döküp karıştıralım. Yoğurttan pütürlü görüntü gidene kadar karıştıralım.
Süt ve yağı ilave edelim. Kabartma tozunu da döküp biraz daha karıştıralım.
Sosumuz hazır.
Yufkanın bir parçasını tezgâha serip sosu kaşıkla döküp fırça ile sürelim.
Yufkamızı eşit 4 parçaya ayıralım. Üçgen şeklindeki parçanın kısa ucunu 4 parmak kalınlığında içe doğru kıvıralım ve sos sürelim. Bu şekilde yaparak uzun kısma kadar kapatalım.
Uzun ince ve dikdörtgen şekli oluşunca iç harcı en baş tarafa koyarak üçgen şeklinde saralım.
Toplam 24 parça olacak. Üzerine yumurta sarısı sürelim.180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.