MALZEMELER
5 adet çiçek karnabahar
Yarım su bardağı bezelye ( haşlanmış )
4 adet çiçek brokoli
3 dal taze soğan
1adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Çorbamızı hazırlamaya brokoli ve karnabaharların çiçeklerini tek tek ayırıp bol suda iyice yıkayarak başlayalım.
Bir adet kabağın kabuklarını soyarak üç dört parçaya bölelim.
Yeşil soğanları temizleyerek yıkayalım ve sebzelerin tümünü süzdürmeye bırakalım.
Daha sonra bir tencereye su ve tuz ilave ederek ocağa koyarak kaynatalım.
Kaynayan suya sebzelerin tamamını alarak iyice haşlayalım.
Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek blendır yardımıyla püre haline getirelim.
Bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alarak eritelim.
Eriyen yağın üzerine 2 çorba kaşığı un ilave ederek unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
Üzerine yarım su bardağı süt ve su ekleyip devamlı karıştırarak kaynatalım.
Kaynayan sütlü karışıma püre haline gelen sebzeleri ekleyerek tekrar blendırdan geçirip kaynatalım.
Kaynayan çorbamızı tatlandırmak için üzerine 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ilave ederek çorbamızı 10-15 dakika kadar daha kaynatarak kıvam almasını sağlayalım.
Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kuru nane, 2 çay kaşığı kadar karabiber ve tuz ekleyip karıştırarak sıcak olarak servis yapalım… AFİYETOLSUN
5 adet çiçek karnabahar
Yarım su bardağı bezelye ( haşlanmış )
4 adet çiçek brokoli
3 dal taze soğan
1adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Çorbamızı hazırlamaya brokoli ve karnabaharların çiçeklerini tek tek ayırıp bol suda iyice yıkayarak başlayalım.
Bir adet kabağın kabuklarını soyarak üç dört parçaya bölelim.
Yeşil soğanları temizleyerek yıkayalım ve sebzelerin tümünü süzdürmeye bırakalım.
Daha sonra bir tencereye su ve tuz ilave ederek ocağa koyarak kaynatalım.
Kaynayan suya sebzelerin tamamını alarak iyice haşlayalım.
Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek blendır yardımıyla püre haline getirelim.
Bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alarak eritelim.
Eriyen yağın üzerine 2 çorba kaşığı un ilave ederek unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
Üzerine yarım su bardağı süt ve su ekleyip devamlı karıştırarak kaynatalım.
Kaynayan sütlü karışıma püre haline gelen sebzeleri ekleyerek tekrar blendırdan geçirip kaynatalım.
Kaynayan çorbamızı tatlandırmak için üzerine 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ilave ederek çorbamızı 10-15 dakika kadar daha kaynatarak kıvam almasını sağlayalım.
Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kuru nane, 2 çay kaşığı kadar karabiber ve tuz ekleyip karıştırarak sıcak olarak servis yapalım… AFİYETOLSUN