10-12 kişilik
Malzemeler
Malzemeler
1 paket kuru maya
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı yoğurt suyu ( veya normal su )
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı yoğurt suyu ( veya normal su )
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
3 adet orta boy haşlanmış patates
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çörek otu
3 adet orta boy haşlanmış patates
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çörek otu
Yapılışı
Öncelikle geniş bir kaba maya, yumurta, yoğurt, yoğurt suyu ve sıvı yağı dökelim.
Öncelikle geniş bir kaba maya, yumurta, yoğurt, yoğurt suyu ve sıvı yağı dökelim.
Tuz ilave edelim. Azar azar un ilave ederek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
2 dk daha yoğuralım. Nemli bir bezle üzerini örtüp dinlenmeye bırakalım.
Mayalanmış hamuru cevizden biraz büyük bezeler yaparak elimizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açalım.
İç harcına patatesleri haşladıktan ( düdüklü tencerede 12 dk ) sonra kabuklarını soyup rendeleyelim.
Kaşar ve beyaz peynir rendeleyip karıştıralım.
Tuz ve karabiberi ilave edelim.
Açtığımız hamurun içine harcı koyup uçlarından birleştirip yuvarlıyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim.
Aralarında geniş boşluk olsun.
Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış fırına yumurta sarısı sürüp çörek otu döküp koyalım.
200 derecede 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.