Malzemeler:
8-10 tane çeri domates (ikiye bölünmüş)
Kepekli veya normal penne
Zeytinyağı
2 ufak arpacık soğan ( ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı un
8 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 bardak süt
8-10 tane çeri domates (ikiye bölünmüş)
Kepekli veya normal penne
Zeytinyağı
2 ufak arpacık soğan ( ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı un
8 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 bardak süt
Yapılışı:
Fırını 200 derecede ısıtın. Domatesleri hafif tuz ve zeytinyağına bulayıp fırına atın.
20 dakika fırınlayıp soğuması için kenara alın.
Makarnayı sevdiğiniz gibi pişirin ve suyunu süzüp kenarda bekletin.
Bu arada geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağı, sarımsak ve arpacık soğanları atın.
Makarnayı sevdiğiniz gibi pişirin ve suyunu süzüp kenarda bekletin.
Bu arada geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağı, sarımsak ve arpacık soğanları atın.
Bir tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
Unu koyduktan sonra karıştırarak sütü de ekleyin ve topaklanmaması için karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin altını kapatın.
Sosunuz istediğiniz yoğunluğa ulaştıktan sonra dilediğiniz baharatları atın.
Sosunuz istediğiniz yoğunluğa ulaştıktan sonra dilediğiniz baharatları atın.
Makarnayı ve domatesleri de koyup karıştırın.
Üzerine parmesan, karabiber ve taze fesleğen koyarak servis edebilirsiniz.
Üzerine parmesan, karabiber ve taze fesleğen koyarak servis edebilirsiniz.