- istenildiği kadar nohut
Nohutları akşamdan geniş bir kaba boşaltıp üzerine bolca ılık su doldurun. Ertesi gün nohutlar hafif yumuşayıp şişecektir. Suyunu bir kaç kez yıkayıp değiştirdikten sonra tencereye alıp nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme süresi nohutun cinsine ve suda bekleme süresine göre değişecektir. Ancak tencereden bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Nohutları ocaktan aldıktan sonra suyunu süzdürüp soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Haşladığınız nohutları çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.
Not: Düdüklü tencere kullanacaksanız 20 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.