Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yumurta
Karabiber, kimyon, tuz
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yumurta
Karabiber, kimyon, tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı:
Pirinçleri yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Yarım kilo kıymanın yasrını doğradığınız soğanlarla kavurun.
Geniş bir kaba kavurduğunuz kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Üzerine 1 yumurtayı kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin.
Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın. Derin bir kâseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın.
Köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.