Malzemeler:
- 250 gram kırmızı mercimek (1 su bardağı kadar)
- 3 yeşil/kırmızı biber
- 2 kuru soğan
- Yarım su bardağı bezelye
- 2 yumurta
- 250 gram kırmızı mercimek (1 su bardağı kadar)
- 3 yeşil/kırmızı biber
- 2 kuru soğan
- Yarım su bardağı bezelye
- 2 yumurta
- 4 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 çay kaşığı dolusu kimyon
- 1 çay kaşığı dolusu kuru nane
- 1 su bardağına yakın galeta unu / ufalanmış bayat ekmek
- Zeytinyağı
Yapılışı:
Kırmızı mercimekleri iyice yıkadıktan sonra, üzerlerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Yumuşadıklarında, süzgeçe koyup iyice süzdürün.
Bu arada, bir tavaya biraz zeytinyağı koyun. Isınınca içine doğranmış sarımsak ve soğanı ekleyin. Biraz soteledikten sonra biberleri ve bezelyeleri ekleyin. (Ben buzluğumdaki iri taze bezelyelerden ekledim.) Biberler pişene kadar soteleyin.
Ardından haşlanmış ve süzülmüş mercimekleri ve soğanlı biberleri birlikte büyük bir kaseye koyun. İçine baharatları ve 2 yumurtayı da ekleyin. Elinizde şekil verebilecek kıvama gelene kadar galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek ekleyin. Köfte şekli verin. Biraz yağ eklediğiniz tavada önlü arkalı kızartarak yiyin.