Çıtır Çıtır: Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk

Pazartesi, Temmuz 13, 2015


Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi

Bilinen adıyla “corn flakes”, mısır gevreği parçalarıyla kaplanan lokmalık tavuk parçaları; derin yağ yerine fırında kısa sürede sağlıkla pişiyor, afiyetle yeniyor.
Pratik bir tarif olduğu için akşama mısır gevrekli tavuk yapalım mı?

MALZEMELER

  • 600 gram fileto tavuk göğsü
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
  • 1/2 su bardağı mısır gevreği (küçük parçalar halinde ufalanmış)
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

30 DAKİKA
Püf noktası:
Pişirme işlemi öncesinde tavuk göğüslerini, arzu ettiğiniz baharatlar ve zeytinyağıyla birlikte marine edebilirsiniz.
Pişirme önerisi:
Tavukların üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra 15-20 dakika kadar fırında pişirebilir, sonrasında üzerini açıp pişirme işlemini sürdürebilirsiniz.
Servis önerisi:
Tavukları sevdiğiniz soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Fazla yağ ve derilerinden arındırdığınız fileto tavuk göğüslerini minik parçalar halinde doğrayın.
  • Tavuk parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırarak çeşnilendirin.
  • Sonrasında una buladığınız lokmalık tavukları bir kenarda bekletin.
  • Yumurta, süt ve kremayı küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırın. Mısır gevreklerini elinizle ufaladıktan sonra geniş bir tabağa alın.
  • Sırasıyla; kremalı ve yumurtalı karışıma buladığınız tavukların her tarafını mısır gevreği parçalarıyla kapladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Daha çıtır tavuklar hazırlamak için; tatlı toz kırmızı biberle harmanladığınız iyice ufalanmış mısır gevreği parçalarını tavukların üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişireceğiniz mısır gevrekli tavukları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates