Bilinen adıyla “corn flakes”, mısır gevreği parçalarıyla kaplanan lokmalık tavuk parçaları; derin yağ yerine fırında kısa sürede sağlıkla pişiyor, afiyetle yeniyor.
Pratik bir tarif olduğu için akşama mısır gevrekli tavuk yapalım mı?
MALZEMELER
- 600 gram fileto tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı mısır gevreği (küçük parçalar halinde ufalanmış)
- 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
Püf noktası:
Pişirme işlemi öncesinde tavuk göğüslerini, arzu ettiğiniz baharatlar ve zeytinyağıyla birlikte marine edebilirsiniz.
Pişirme önerisi:
Tavukların üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra 15-20 dakika kadar fırında pişirebilir, sonrasında üzerini açıp pişirme işlemini sürdürebilirsiniz.
Servis önerisi:
Tavukları sevdiğiniz soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Fazla yağ ve derilerinden arındırdığınız fileto tavuk göğüslerini minik parçalar halinde doğrayın.
- Tavuk parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırarak çeşnilendirin.
- Sonrasında una buladığınız lokmalık tavukları bir kenarda bekletin.
- Yumurta, süt ve kremayı küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırın. Mısır gevreklerini elinizle ufaladıktan sonra geniş bir tabağa alın.
- Sırasıyla; kremalı ve yumurtalı karışıma buladığınız tavukların her tarafını mısır gevreği parçalarıyla kapladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Daha çıtır tavuklar hazırlamak için; tatlı toz kırmızı biberle harmanladığınız iyice ufalanmış mısır gevreği parçalarını tavukların üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişireceğiniz mısır gevrekli tavukları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.