Hep Yanlış Kesiyordunuz: Karpuz En Doğru Nasıl Kesilir?

Çarşamba, Temmuz 01, 2015


youtube

Yaz geldi, haftalardır karpuz kesiyoruz. Bir diğer ifade, karpuz kesmekle uğraşıyoruz. Yer geliyor ortaya geometri sorularına konuk olacak bir şey çıkıyor; yer geliyor bıçağı ebediyete uğurluyoruz.
Pratik bilgiler yemek köşemizde bugün, karpuz en doğru nasıl kesilir sorusunun cevabını veriyoruz ki aynı sorunlarla bir kez daha karşılaşmayın.
Not: “Ooo ben bu kadar uğraşacağıma, direkt keserim daha iyi” diyecek dostlar, bu yöntem eli bıçak tutmaya alışkın olanlar için 2 dakika bile sürmez aslında.
Not: Bir diğer karpuz kesilme yöntemini merak edenleri buraya alalım.

İlk olarak her zaman yaptığımız gibi karpuzu ikiye bölüyoruz…

youtube

Bir yarısını daha önce yıkamış olduğumuz kesme tahtasına ters bir şekilde koyuyoruz…

youtube

Kabuğunu bu şekilde soymaya başlıyoruz…

youtube

Bütün kabuk gidinceye kadar soyuyoruz…

youtube

Sonra dilimlemeye başlıyoruz…

youtube

Diğer yanını dilimliyoruz…

youtube

Üzerini kesme tahtası üzerindeki karpuz kadar kaseyle kapatıyoruz…

Kesme tahtasını ters çeviriyoruz ve…

youtube

Dilim dilim olan karpuzumuz afiyetle yenmeye hazır, karpuz en doğru böyle soyulur.

youtube


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates