Evde Fast Food Zamanı: Hamburger Köftesi

Çarşamba, Temmuz 22, 2015


Hamburger Köftesi Tarifi

Zincir Hamburgercileri Kıskandıracak Ev Yapımı Hamburgerler İçin 5 Nefis Öneri  yazımızı hatırlayanlarınız olacaktır. Hamburger köftesi, ev yapımı hamburger tarifinin temel taşıdır. İşin o olmazsa olmazıdır. Tadında, tuzunda ve kararında olması gerekenidir.
Makbul olan piştiğinde kurumayan ve içi sulu kalacak köfteler hazırlamaktır. Bu da belirli püf noktalarını, az ve öz malzemeyi beraberinde getirir. Hazırsanız tarife geçiyoruz.
Baharatlı fırın patatesi de yavaştan hazır etmeli. Akşama evde fast-food keyfi.

MALZEMELER

  • 800 gram dana döş eti ( yağ oranlı)
  • 80 gram et suyu
  • 10 gram ince çekilmiş tuz
  • 10 gram taze çekilmiş tane karabiber

KAÇ ADET?

4 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

15 DAKİKA
Püf noktası: 
Hamburger köftesini çok fazla yoğurmadan hazırlayın. 0-4 derece arasında dondurmadan, buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için bu ısı aralığına dikkat edin.
Et tadını tamamen alabilmek için; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber dışında baharat kullanmayın. Kıvam vermesi için anne köftesinde olduğu üzere rendelenmiş kuru soğan ve yumurta kullanmayın.
Pişirme önerisi: 
Hamburger köftesini, ızgarada çok fazla pişirmeyin. Üzerine bastırdığınız köfte, sulu olmalı.

NASIL YAPILIR?

  • İçi sulu kalacak lezzetli hamburger köfteleri hazırlamak için; döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra çekerek kıyma haline getirin.
  • Önceden hazırlanmış et suyu ve çekilmiş tuz/karabiber karışımı eklediğiniz kıymayı, az miktarda yoğurarak hamburger köftesi haline getirin. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Baş parmağınızla orta kısmına bastırdığınız hamburger köftesini, ızgarada arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre kızartın.
  • Amacınız ev yapımı gerçek bir hamburger hazırlamaksa ekmeklerin iç kısımlarını ızgarada ısıtın. Arzuya göre ızgara köfte üzerinde bir dilim peynir eritin. Çeşitli soslar, turşu ve yeşillik ilavesiyle hamburgeri servise hazır hale getirin. Sevdiklerinizle sıcağı sıcağına paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates