Kaşık Kaşık: Supangle

Perşembe, Temmuz 02, 2015


Supangle Tarifi


Fransızların “Soupe Anglaise”si, İtalyanların “Zuppa İnglese”si sütlü tatlıların esmeri supangle tatlısını pratik bir şekilde evde de hazırlamak mümkün. Nasıl mı? Süt, un, kakao, toz şeker ve tadını daha yoğun yapacak bitter çikolata. Aslında bu kadar kolay. Nutellalı muhallebinin yeri ayrı olsa da bitter çikolata ilavesiyle hazırlanan supangle’ye de bir kaşık Nutella katıp hayattan çalabilirsiniz.
Üzerine de bir kaşık dondurma, ne dersiniz?

MALZEMELER

  • 4 su bardağı süt
  • 4 tatlı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:
  • 5 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 adet muz

KAÇ KİŞİLİK?

5 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

20 DAKİKA
Pişirme önerisi:
Supangle harcına arzuya göre vanilya da katabilirsiniz.
Servis önerisi:
Supangle kaselerinin tabanına evde kalmış ve sütle hafif ıslatılmış kek parçaları da yerleştirebilirsiniz.
Tatlıları; rendelenmiş Hindistan cevizi, toz fındık vb. malzemelerle de servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un, kakao ve toz şeker ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
  • Toz şeker tamamen eridiğinde ocağa aldığınız supangle karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olmaya başlayan tatlıya bitter çikolata parçalarını katıp tatlının kendi sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
  • Kıvam alan tatlıya tereyağı ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için blender ya da mikser yardımıyla karıştırdığınız tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.
  • Arzuya göre; sütle ıslatılmış kek parçalarına servis kaselerinin tabanında yer verin.
  • Oda sıcaklığında ılınan tatlıları soğuması için buzdolabına kaldırın. Damla çikolata parçaları ve muz dilimleriyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates