Piknikçilerin yüzünü güldürecek, kırmızı et düşkünlerinin damaklarına hitap edecek terbiyeli bir tarif şiş kebap. Hazırlaması oldukça kolay olsa da marine karışımında, buzdolabında bekleyen kuzu kuşbaşı etler yüksek ateşte cızbız pişiyor, bir yandan salatalar hazırlanıyor.
Kebapları evde hazırlayıp balkon sefası da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
- 800 gram kuzu kuşbaşı
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı barbekü sos
- 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 dal biberiye
- 1/2 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Mangal ateşinde pişireceğiniz kuzu kuşbaşı etleri aralarda ters yüz etmeyi unutmayın.
Pişirme önerisi:
Metal ya da tahta çöp şişlere geçirdiğiniz kuşbaşı etlerin arasına arzuya göre kiraz domates, sivri biber ya da kültür mantarı geçirebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Kuzu kuşbaşını etini iri kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakların kabuklarını soyup incecik kıyın. Zeytinyağı, ev yapımı barbekü sos, kişniş tohumu ve taze biberiye ilavesiyle kuşbaşı etleri harmanlayın.
- Hazırladığınız sosun ete nüfuz etmesini sağlayın. Kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
- Üzerine ince çekilmiş deniz tuzu serptiğiniz marine etleri yağlanmış şişlere geçirin. Mangal ateşi, fırının ızgara bölümü ya da üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde, yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.
- Salata ya da dip soslar eşliğinde sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.