Hafifim, Hafifsin, Hafif: Bulgurlu Yaz Salatası

Çarşamba, Temmuz 29, 2015


Bulgurlu Yaz Salatası Tarifi


Yaz aylarına ve dumanı üzerinde sıcak havalara yakışacak, midenizi yormadan yeterli oranda karbonhidrat almanızı da sağlayacak bir tarif bulgur salatası.
Ayrıca yapımı öylesine pratik ki domates ve salatalık dışında kalan salata malzemelerini arzu ettiğiniz kadar ekleyebilir, onu daha da çeşnili hale getirebilirsiniz. Bugünün hafif ve pratik tarifi belli oldu.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 adet orta boy salatalık
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber turşusu
  • 4 dal taze soğan
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet nane
  • 1/4 demet maydanoz
Sosu için:
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

15 DAKİKA
Pişirme önerisi:
Salatayı kalın bulgur yerine ince bulgur kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Salatayı bu şekilde hazırlamak isterseniz ince bulguru derin bir kaba alın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üzerini kapatın ve iyice şişip sıcak suyu içine çekmesi için bekletin.
Servis önerisi:
Sosunu eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.
Arzu ettiğiniz baharat ve taze sıkılmış meyve sularına sos karışımında yer verin.

NASIL YAPILIR?

  • Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav gibi pişirmeyin.
  • Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün. Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin.
  • Bol suda yıkayıp arzuya göre kabuklarını soyduğunuz ya da üzerinde bıraktığınız domates ve salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
  • Közlenmiş kırmızı biber turşusunu domateslerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze soğan yanı sıra dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın.
  • Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.
  • Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kasesine alın. Hazırlamış olduğunuz sos karışımıyla harmanlayıp arzuya göre kıvırcık marul yaprakları üzerinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates