Adı üstünde kuzu üçlemesi…. Kuzu incik, kuzu sırtı ve kuzu pirzola aynı tabakta. Tarifte baharatlar olabildiğine yoğun. Garnitür olarak yerini alan patates mantarı da yanına çekmiş. Beğendi bu sefer ayvadan hazırlanmış ama pabucu dama atılan patlıcan kendini kadayıfla kızartmış. Anlayacağınız oldukça renkli bir tabakla karşı karşıyayız.
La Torre menüsünün vazgeçilmezlerinden biri olan kuzu üçlemesi yanı sıra Yemek.com‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde şefinden püf noktalarını aldığımız diğer La Torre tariflerine de göz atabilirsiniz.
MALZEMELER
Ayva beğendi için:
- 1 kilogram ayva
- 25 gram sarımsak
- 50 ml. rakı
- 100 gram un
- 100 gram tereyağı
- 300 ml. süt
- 8 gram jelatin
- 65 gram ayva suyu
- 2 gram tuz
- 2 gram taze çekilmiş tane karabiber
Mantar patates için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet porçini mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 gram tuz-karabiber karışımı
Kadayıfa sarılı patlıcan için:
- 4 adet mini patlıcan
- 100 gram kadayıf
- 20 gram pastırma
- 20 gram kaşar
- 20 gram kuru soğan
Kuzu üçlemesi için:
- 1 adet kuzu incik
- 1 adet kuzu sırtı
- 4 adet kuzu pirzola
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
Püf noktası:
Garnitürlerin hazırlığına geçmeden önce incik gibi uzun süre pişecek etlerin hazırlığını tamamlayın.
Pişirme önerisi:
Farklı bir pişirme yöntemi olarak yüksek ölçekte zeytinyağı içerisinde pişen dana inciği, zeytinyağı ve sebzelerle marine ettikten sonra yağlı kağıt içinde uzun sürede fırında da pişirebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Bir adet kuzu inciği tavada, yüksek ateşte mühürleyin. Derin yağda ve fırında düşük ısıda bol sebzelerle birlikte 12 saat kadar pişirip porsiyonlayın.
- Kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz ayvaları iri parçalar halinde dilimleyin. Orta ateşte haşlayıp püre haline getirin.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu hafif bir renk alana kadar kavurun. Soğuk süt ve ayva püresini ekleyip karıştırın.
- Rakı ve ayva suyu çektirmesini ilave edin. Tuz, karabiber ve sarımsak püresiyle tatlandırın. Jelatinle kıvam verin. Jöle gibi kıvam alması için soğutun.
- Mantar patates için; patatesleri soyup iç kısımlarını çıkardıktan sonra derin yağda pişirin. İç kısımlarını karabiber ve tuz ilavesiyle kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle doldurun. Izgara porcini mantarlarını kapak şeklinde kesip patateslerin üzerine kapatın.
- Kadayıfa sarılı patlıcanlar için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp soteleyin. Mini patlıcanların içine doğranmış pastırma ve kaşar peyniri ilavesiyle doldurup kadayıfa sardıktan sonra derin yağda kızartın.
- Bir adet kuzu sırtını, kimyon tohumu, rezene tohumu, kişniş tohumu, karabiber ve kırmızı biberle kaplayarak tavada kızartın. Porsiyonlara ayırın.
- Kuzu pirzolaları; soğan suyu, sarımsak, kekik ve zeytinyağı ile marine ettikten sonra ızgarada pişirin.
- Aynı servis tabağına aldığınız kuzu çeşitlerini kadayıfa sarılı patlıcan, mantar patates ve ayva beğendi eşliğinde sevdiklerinizle sıcak olarak paylaşın.