Yanına da Soğan Salatası: Arnavut Ciğeri

Pazartesi, Temmuz 20, 2015


Arnavut Ciğeri Tarifi

Ciğerin küçük parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonra kızartılmasıyla oluşan bir meze Arnavut ciğeri. Arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak servis ediliyor, olmazsa olmazı sumaklı/ maydanozlu soğan salatası. Kimyonun ciğere yakıştığı bilinen bir gerçek olsa da limon sıkıp yemeği tercih edenler de var.
Kızgın yağda kızartılarak hazırlanan ve belirli püf noktaları bulunan Arnavut ciğeri, iştah açan ve ağız sulandıran bir başlangıç tarifi.

MALZEMELER

  • 600 gram kuzu ciğeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

10 DAKİKA
Püf noktası:
Yumuşacık Arnavut ciğeri yemek için; kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri yıkamayın. Derin bir süzgeçte bekletip, kanı süzüldükten sonra unladığınız ciğerleri kızgın yağda birkaç seferde kızartın. Fazla yağını süzdürdüğünüz ve parti parti kızarttığınız ciğerleri, servis işlemi öncesinde kapağı kapalı bir kapta muhafaza edin.
Kuzu ciğeri kızartması dana ciğerine oranla daha yumuşak olur.
Pişirme önerisi:
Karabiber ve tuz karışımıyla unladığınız kuzu ciğerlerine arzuya göre toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
Kızartma yağında zeytinyağı kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Servis önerisi:
Küp şeklinde doğradıktan sonra kızarttığınız patatesleri, kızarmış ciğer parçalarıyla harmanladıktan sonra servis edebilir ya da ciğerin yanında ayrıca kızarmış patates servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
  • Kızartmanın fazla yağ içmemesi için yağın ısınmış olması oldukça önemli. Derin bir tencereye aktardığınız ayçiçek yağını, orta ateşte kızdırın.
  • Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz kuzu ciğerleri, geniş bir tabağa aldığınız unla harmanlayın.
  • Fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın.
  • Aynı işlemi tekrarlayarak birkaç partide kızarttığınız ciğerleri kapağı kapalı bir kapta dinlendirin.
  • Maydanozu incecik kesin. Kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Arzuya göre tuzla ovduktan sonra duruladığınız soğanları sumak ve kıyılmış maydanozla harmanlayın.
  • Servis tabağına aldığınız Arnavut ciğerini kimyon ilavesi ve sumaklı soğan salatası eşliğinde servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates