Her Gün Olsa Yenir: Tas Kebabı

Cumartesi, Temmuz 04, 2015


Tas Kebabı Tarifi


Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için bir klasiktir tas kebabı tarifi. Olmazsa olmazı dana eti, soğan ve suyuna lezzet veren salçadır. Daha da bereketli ve doyurucu hale gelmesi adına içerisine patates ve havuç gibi kök sebzeler eklenir.
Ayrıca sevdiğiniz baharatları eklemek ve lezzetine lezzet katmak elinizde.

MALZEMELER

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet tane karabiber

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

50 DAKİKA
Püf noktası:
İlk olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin. Sosun berrak olması için bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın.
Pişirme önerisi:
Arzuya göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile yakalayabilirsiniz.
Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Yıkadığınız kuşbaşı dana etlerinin suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Mümkünse döküm bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, tereyağını ekledikten sonra etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, kapağı kapalı tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu halka halka, patatesleri iri küpler halinde kesin.
  • Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve bütün haldeki sarımsakları kavrulmakta olan etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.
  • Bu aşamada ekleyeceğiniz unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından sıcak suyu tencereye aktarın. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Tane karabiber ve tuzu katın.
  • Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates