Menemeni, çorbayı, pilavı falan başlangıç yemekleri sayabiliriz. Bu bölümleri bitirdikten sonra, kararlı olmalı, diğer bölümlere geçmeli. Seviye atlamalı.
İşte bu yemekler o yüzden var. Çekinmeden girin mutfağa, güzeller ve pratikler.
Sizi mutlu edecekler.
Ne demiştik, kahvaltı önemliydi: Sosisli milföy
Kahvaltıya kaldırabileceğinden fazlasını yükleyip, tek başına mutluluk falan demek makul değil. Ama iki poğaçayla geçmesi gereken öğün de değil. Erken kalkmak, ona özen göstermek gerekir…
Çünkü her kahvaltı bir seremonidir: Sosisli milföy tarifi
Mangalın başına başka biri geçsin: Izgara sebze
Saygımız sonsuz ama genelde mangalın başına geçenlerin mutfakta salatadan daha fazlasını yaptığını söyleyemeyiz. O yüzden bırakın onlar mangalda kalsın…
Sizin daha güzel bir işiniz var: Izgara sebze tarifi
Çağırın arkadaşları da: Jambonlu ekmek dilimleri
Yemek yapmanın en güzel yanı, onu sevdiklerinle paylaşıyor olmaktır. Sürekli, kendi kendine yemek yapmaz insan, sıkılır. Tam da bu yüzden…
Çağırın arkadaşları: Jambonlu ekmek dilimleri tarifi
Hadi bu da kendinize olsun: Corn flakes’li tavuk
İnsan kendine her zaman yemek yapamaz dedik ama bazen keyifle yapar. Açar kafasındaki filmi, diziyi ya da alır kitabı yanına. Bunları yapmadan önce girer mutfağa…
Keyifli bir akşam onu bekler: Corn flakes’li tavuk tarifi
Bırak şimdi patates kızartmasını: Biberiyeli sarımsaklı fırın patates
Ne kendin yap ne de sipariş ver. Yemek yapmanın motive edici yanlarından biri, her yerde görmediğin her zaman yeme fırsatın olmayan yemekleri hazırlayabilmektir.
Patates kızartmasını sonra yersin: Biberiyeli sarımsaklı fırın patates tarifi
Biri salçalı makarna deyince gülesiniz gelsin: Makarna cipsi
Makarna yapmayı bilmiyorum diye bir cümle yoktur Türkçe’de mesela. Daha önce kurulmuşluğu da yok. Herkes bilir, herkes söyler…
Bazen ilerlemek, gelişmek gerekir: Makarna cipsi tarifi
Tam da mevsimi: Izgara sardalya
Balık, yemek yapmaya yeni başlayanların okuduğu ilk paragraf olmaz çoğu zaman. Bazen incelik istediği için geri çekilir insan, bir emin olmak ister…
Tam mevsimi, siz emin olun: Izgara sardalya tarifi
Yürümekten zor değil: Pişmeyen kek
Pişenine yeni yeni ısınırken, pişmeyeni nasıl yapalım diye düşünmeden önce biz diyeceğimizi diyelim. Pişeninden zor değil…
Yürümek kadar kolay: Pişmeyen kek tarifi
Pasta yapmak kadar güzel bir şey yok bence: Muzlu kolay pasta
Pasta dünyanın en iyi yiyeceği. Onu görüp de yüzü gülmeyen insan olmadı şu ana kadar çünkü. O yüzden doğum günleri hep pastayla kutlanıyor…
Pasta yapmak kadar güzel bir şey yok: Muzlu kolay pasta tarifi
Evet, cheesecake yapacaksın: Meyveli dondurmalı cheesecake
Belki de bir milat noktası olacak. Yaptığın cheesecake sana moral verecek, sen ondan ilham alacaksın. Bir gün kendi kafende…
Misafirlerine yapacaksın: Meyveli dondurmalı cheesecake tarifi
Serin serin bitirelim: Ananaslı baharatlı smoothie
İnsanı ağlatan sıcaklar varken, alınabilecek en doğru karar, kendine serin bir şeyler hazırlamaktır.