Çay da Demini Alsın: Peynirli Börek

Pazartesi, Mayıs 25, 2015


Peynirli Börek Tarifi
ALP TUNCER·

Hepimizin oldukça sevdiği peynirli böreğin biraz farklı bir versiyonu aslında. İç harcına domates ve renkli biber küpleri sızıyor, yumurta peynirleri bağlayıp tadına tat katıyor.
Demli bir bardak çay da varsa yanında değmeyin keyiflere…

MALZEMELER

  • 2 adet hazır yufka
  • 300 gram lor peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy sarı dolmalık biber
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
  • 1/2 demet maydanoz

KAÇ ADET?

4 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

30 DAKİKA
Püf noktası:
Börekleri sık sık ters yüz ederek pişirmeye dikkat edin.
Börek içini sulandırmaması için domatesleri sularını süzdürdükten sonra ekleyin.
Pişirme önerisi:
Börek içine arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları katabilir, fırında da pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Peynirli iç harcı hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sarı dolmalık biberi domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, domates, dolmalık sarı biber küpleri, yumurta, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.
  • Mutfak tezgahı üzerine açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. Ayçiçek yağının yarısı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra yufkaların üzerine sürün.
  • Peynirli iç harcı orta kısımlarına yayıp kenarlarını içe doğru katladıktan sonra iri rulolar halinde sarın.
  • Böreklerin üzerini kalan ayçiçek yağıyla hafifçe yağladıktan sonra önceden kızdırdığınız tavaya alın.
  • Orta ateşte ters yüz edip hafif bir renk alana kadar kızartın. Peynirin kendini bırakıp eridiğini hissettiğiniz dakikalarda işlem tamam demektir.
  • Servis tabağına aldığınız börekleri iç kısımlarının gözükmesi için ortadan ikiye bölüp incecik kıyılmış maydanozlar eşliğinde sıcağı sıcağına servis edebilirsiniz.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates