Malzemeler
• 1 kilo yufka
• ½ kg peynir
• 1,5 cay bardağı sıvıyağ
• 1 şişe soda
• Bir tutam maydanoz
• 2 yumurta sarısı
• 1 cay kaşığı pul biber
• Bir miktar çörek otu
Yapılışı
Bir şişe soda ve ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır. Yufkanın tekini tezgaha sereriz üzerine bir kaşık yardımı ile karışımdan yufkayanın her tarafına yayarız. Yufkanın uçlarını birbirine getirir kare şeklini aldırır 4’e keseriz. Her bir parcaya tekrar karışımdan sürer (peynir-maydonoz- pul biber) iç malzemeyi koyar karşılıklı uçları birbirine gelecek şekilde bohca şeklini aldırırız. Eklediğimiz uc kısmı tepsiye dizeriz .( Tepsi yapışmaması icin çok az yağlanır) Diğer yufkalarada aynı işlemi yapar 1 yada 2 saat bekletiriz. Nekadar cok beklerse böreğimiz okadar güzel kabarır. Üzerine yumurta sarısı sürer önceden 200 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriz
Not: İç malzemeyi arzuya göre kıymalı, patatesli vs olabilir.
Peynirli Bohça Böreği Tarifi
Pazartesi, Mayıs 18, 2015
bohça böreği nasıl yapılır .
bohça böreği tarifi .
börek tarifleri .
hamur tarifleri .
misafire ne hazırlanır