Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz kakaolu ıslak kek, yapımında ayrılan sıvı kekharcının yarattığı akışkan kıvamdan dolayı farklı ve leziz bir deneyim yaşatırken aşk acısı başta olmak üzere her türlü acıya iyi gelir.
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
KAÇ ADET?
10 DİLİM
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
Püf noktası:
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.
Pişirme önerisi:
Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.
Servis önerisi:
Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.
- Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.
- Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.
- Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın.