Portakallı Şeker Pare Tarifi

Perşembe, Mayıs 07, 2015


Bugün sizler içi oldukça sevilen bir atlı tarifi sunacağız.
Portakallı şekerpare nasıl yapılır?
Portakallı şekerpare tarifi ve yapılışı gerekli olan malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 portakal kabuğu
2-3 damla portakal suyu
Şerbet için;
1 bardak su
1 bardak toz şeker
1/4 portakalın suyu
İsteğe göre;
Fındık
Antep fıstığı (çekilmiş)
İç tatlı badem (çekilmiş)
Yapılışı

Portakallı şekerpare yapılışı için önce fırınımızı 185 dereceye ayarlıyoruz. Fırınımız ısınırken bizde tatlımızın yapılışına geçebiliriz. Yoğurma kabımıza oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını koyuyoruz. Dagha sonra bir adet yumurtanın sarısı ve beyazından ayırıyoruz. Tereyağın üzerine bir bardak un, bir bardak irmik, yumurta beyazı, iki çorba kaşığı pudra şekeri, bir portakalın rendelenmiş kabukları ve 1-2 damla suyunu ekleyerek tatlı hamurumuzu yoğuruoruz. Eğer hamur çok yapışkan olursa, kaba az bir miktar daha un koyup hamuru toparlayabilirsiniz. Tereyağı oda sıcaklığında eriyeceğinden yoğurduğunuz bu hamuru toparlaması için buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuz dinlenirken bizde tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Şerbeti için, 1 bardak suya, 1 bardak şeker ekleyip bir tencerede toz şeker eriyene kadar karıştırın. ¼ portakalın suyunu da ilave edip, bir taşımlık kaynatın ve ılıması için bekletiyoruz.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İster sade olarak isterseniz de bir miktar fındık, fıstık veya badem tozundan alarak, yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını tatlılarımızın üzerlerine sürüp ve ortalarına fındık içi yerleştiriyoruz. Daha önceden 185 derece ısıttığımız fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra bir kaba alıp ve ılıyan şerbeti üzerine döküyoruz. Tatların birbirine geçmesi için bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Portakallı şekerparemiz hazır. Afiyet olsun…


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates