MALZEME LİSTESİ:
3 levrek fileto
3 patates
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
3 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 kıvırcık
3 salkım domates
2 dal taze soğan
renkli biberler
limon
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz, levrek filetoları derili kısımları zemine bakacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine tuz ve değirmen karabiber kırıyoruz. Üstlerine fesleğen yaprakları koyuyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp balıkların üzerine diziyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve rendenin ince dilimleme kısmından dilimliyoruz. İnce dilim patatesleri balıkların üzerine uçları üstüste gelecek şekilde diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca levrekleri dikkatli bir şekilde servis tabağına alıyoruz. Patateslerin üstüne toz kırmızı biber serpiyoruz. Kıvırcık, yeşil soğan ve domatesten salata yapıp tabağın bir kenarına koyuyoruz. Renkli biberleri ince ince doğrayıp salatanın üstüne koyarak servis ediyoruz.