Çilekli kolay pasta, bir anlamda imam sarığı olarak bilinen porsiyonluk pastanın çileklisi diyebiliriz. Yuvarlak şeklinde kestiğiniz pasta tabanlarının ara katlarını ve üzerini hazırladığınız muhallebiyle kaplayın. Çilek dilimlerini bolca dizin üzerlerine, parlatın onları hazır tart jölesiyle.
Şekli gibi tadı da güzel mis gibi çilekli kolay pastalarınız hazır. Çay yok mu çay?
MALZEMELER
Pasta tabanı için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 600 ml. süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenar kısımları için:
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
- 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Üzeri için:
- 500 gram çilek
- 1 küçük paket tart jölesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 çay bardağı su
KAÇ ADET?
8 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
45 DAKİKA
Püf noktası:
İki katlı pastalar hazırlamak için; kek tabanının soğumuş, muhallebi karışımının ılık olmasına dikkat edin.
Çileklerin üzerine gezdirdiğiniz tart jölesi meyvelerin kararmasını engeller ve pastanın parlak gözükmesini sağlar.
Pişirme önerisi:
Tatlının kekini sade yerine kakaolu olarak da hazırlayabilir, kenarlarını sadece rendelenmiş Hindistan cevizi yanı sıra kuru yemiş kırıklarına bulayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın.
- Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın. Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın.
- Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ve beyaz çikolata karışımına bulayın. Servis tabağına dizin.
- Pastaların üzerini, uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz çilek parçalarıyla süsleyin.
- Toz tart jölesi, su ve toz şeker karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alan karışımı 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuttuktan sonra çileklerin üzerine gezdirin.
- Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz çilekli kolay pastaları porsiyon olarak çay saatinde sevdiklerinizle paylaşın.