Yemekyolculuğu’ndan Pattison Kabağı Dolması

Salı, Haziran 30, 2015


Pattison Kabağı Dolması Tarifi

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan Yemekyolculuğu,Yemek.com için yazdı.
Yaz kabaklarının bir türü olan pattison kabağı (pattypan squash) ülkemizde yeni tanınan bir sebze. Uçan daireye benzeyen şekliyle alışılmış yaz kabaklarından farklı görünüyor.
Bu sevimli kabak, yüksek besleyici değerinin yanı sıra düşük kalorisiyle de oldukça sağlıklı. Mükemmel bir C vitamini ve manganez kaynağı olarak bilinen bu kabakta ayrıca magnezyum, A vitamini, potasyum, fosfor, bakır ve lif bulunuyor.
Lezzeti çok hafif olan pattison kabaklarını değerlendirmenin en iyi yolu dolma yapmak. Böylece hem sevimli şekillerini koruyorlar, hem de istediğiniz iç malzemeyle tadını zenginleştirebiliyorsunuz.

MALZEMELER

  • 4 adet pattison kabağı
  • 1,5 su bardağı su (300 ml.)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
İç malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tozzerdeçal
  • 1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
  • 1/4 demet ayıklanmış dereotu

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

30 DAKİKA
Püf noktası: 
Bu kabağı bulgur, pirinç veya sebzeli peynirli karışımları gibi çok çeşitli iç malzemeyle doldurmak mümkün. Yumuşak ve çabuk pişen bir kabak türü olduğu için dolgu malzemesinin önceden hazırlanmasında yarar var.
Muskat cevizi yerine arzu ettiğiniz başka baharatları da kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Kabakların hepsini alacak yayvan bir tencereye suyu koyun ve tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika kabakları haşlayın.
  • Tencereden çıkardığınız kabaklar soğuduktan sonra kapak kısımlarını kesin. Kabağın dışına zarar vermeden dikkatlice iç kısmını bir kaşık veya sebze oyucusu yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız içi dolma malzemesi olarak kullanmak üzere bir kenarda tutun. Kabakların kapak kısımlarını da atmayın.
  • Kabakların içine tuz ve karabiber serperek bir fırın kabına koyun. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, zerdeçalı ekleyin.
  • Piyazlık doğradığınız soğan ve ince doğradığınız sarımsağı tavaya alıp yumuşayana kadar birkaç dakika soteleyin. Ocağı kapatın tuz, muskat cevizi rendesi ve karabiberi ekleyin.
  • İç malzemeyi kaşıkla kabaklara paylaştırın. Fırın kabının dibine kabakların yapışmaması için 50 ml. su koyun. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates