Cevizli çiğ köfteyi hiç denediniz mi? şimdiye kadar yemedik veya yapmadık diyorsanız işte size tarifi, emin olun lezzet budur diyeceksiniz.
Malzemeler
- 3 su bardagi dövülmüş ceviz
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 kaşık biber salçası
- 2 ad kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydonoz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- karabiber
- kimyon
- nane
- marul
- 1 kaşık domates salçası
Bu köfteyi yağsız kıymayla da yapabilirsiniz. Kıymayı kasaptan alırken ciğ köftelik olacak diye söylerseniz iki defa makinadan geçirmesi gerekir.
Yapılışı
- Bulgurları 2 bardak sıcak su ile ıslatıyoruz
- Geniş yayvan bir kapta yaparsak daha iyi yoğurabiliriz
- Cevizini bulgura katıp soğanlari ince ince doğruyoruz
- Salçasını, baharatları, sarımsağı ezip katıyoruz
- Tuzunu 1 tatlı kaşığı katıyoruz
- Harcımızı yoğurmaya başlıyoruz ve bulgur yumuşayıncaya kadar bu işlemi yapıyoruz
- Yanımıza bir kase ılık su hazırlarsak iyi olur, arada bir elimizi ıslatmamız gerekecek
- En son kıvama gelince taze nane ve maydonozu da doğruyoruz
- Avuç içiyle küçük parcalar yaparak servis tabağına yıkayıp dizdiğimiz marulların üstüne koyup servis yapıyoruz
- Cevizli çiğ köftenin yanında ayranla güzel bir menü yapıyoruz, afiyet olsun...