Keten tohumlu ekmek tarifi

Pazartesi, Mart 10, 2014

Keten tohumlu ekmek tarifi

Keten tohumlu ekmek tarifi malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı süt

Keten tohumlu ekmek tarifi hazırlanışı:

  • Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin.
  • Üzerine sıvı yağ, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin.
  • Elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Bu arada yavaş yavaş un ekleyin.
  • Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün.
  • 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • Elinizle uzun ve yassı ekmek gibi şekil verin.
  • Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin.
  • Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
  • Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates