Keten tohumlu ekmek tarifi malzemeler:
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı süt
Keten tohumlu ekmek tarifi hazırlanışı:
- Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin.
- Üzerine sıvı yağ, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin.
- Elinizle yoğurmaya başlayın.
- Bu arada yavaş yavaş un ekleyin.
- Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün.
- 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın.
- Elinizle uzun ve yassı ekmek gibi şekil verin.
- Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin.
- Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
- Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.