Esmer kurabiye tarifi
esmer kurabiye
Esmer Kurabiye tarifi için gerekli malzemeler :
Yarım paket margarin,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı damla çikolata,
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı tam buğday unu,
1 yemek kaşığı süt,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tarçın.
Pişirme süresi: 175 derece fırında 20 dakika.
Yarım paket margarin,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı damla çikolata,
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı tam buğday unu,
1 yemek kaşığı süt,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tarçın.
Pişirme süresi: 175 derece fırında 20 dakika.
Esmer Kurabiye tarifinin hazırlanışı :
• Oda sıcaklığında beklettiğiniz yarım paket margarini bir hamur yoğurma kabının içerisine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı tam buğday ununu ekleyin. Daha sonra 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip üzerlerine 1 yemek kaşığı süt döküp yoğurmaya başlayın.
• Hamur biraz kıvam alınca 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin.
• Son olarak 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içini,2 yemek kaşığı damla çikolatayı ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzu 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığınız fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
• Kurabiyeleriniz piştikten sonra soğumaya bırakıp daha sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
• Oda sıcaklığında beklettiğiniz yarım paket margarini bir hamur yoğurma kabının içerisine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı tam buğday ununu ekleyin. Daha sonra 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip üzerlerine 1 yemek kaşığı süt döküp yoğurmaya başlayın.
• Hamur biraz kıvam alınca 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin.
• Son olarak 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içini,2 yemek kaşığı damla çikolatayı ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzu 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığınız fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
• Kurabiyeleriniz piştikten sonra soğumaya bırakıp daha sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.