Güveçte Mantarlı Tavuk

Cuma, Mart 14, 2014

Güveçte Mantarlı Tavuk, hazırlaması kolay ve lezzeti büyük bir seçenek...

Güveçte Mantarlı Tavuk
Malzemeler:

- Yarım kilo kadar kuşbaşı kesilmiş tavuk kalça/but eti
- 300 gram mantar
- 2-3 sivri biber
- 2-3 domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağı + 1 kaşık tereyağ
- 1 çay bardağı sıcak su

Üzerine eklemek için: Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Tavukları yağ eklenmiş tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Sonra içine ince doğranmış sarımsağı, biberi, mantarı ve domatesi de ekleyip, biraz daha pişirin. Ardından güveçlere bölüştürülüp, üzerlerine biraz kaşar peyniri serptikten sonra, 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates