Elmalı sadrazam lokumu malzemeler:
- 1 kg süt
- 1.5 – 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
İçi için malzemeler
- 3 adet elma rendesi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı sadrazam lokumu hazırlanışı:
- Süt, un ve şekeri tencereye koyup karıştırın.
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca altını kapatın.
- Vanilyayı ve tereyağını ilave edin.
- 5-6 dakika boyunca blender ile çırpın.
- Krem şantiyi de ilave ederek tekrar blender ile çırpmaya devam edin (2-3 dakika).
- Fırın tepsisini ıslatın ve her tarafına eşit şekilde Hindistan cevizi serpin.
- Muhallebiyi tepsinin her tarafına eşit şekilde dökün ve 1 gün boyunca dolapta bekletin.
İç harcın hazırlanışı
- Elmaları rendeleyip bir tavaya koyun.
- 1 kaşık şekerle beraber 5-6 dakika karıştırın ve altını kapatın.
- İçerisine biraz tarçın ve cevizleri de ilave ederek harmanlayın.
- Bu harcı dilimlenmiş muhallebilere birer kaşık koyup sarın.
- Dilerseniz üzerine ceviz koyarak servis edebilirsiniz.