Islak kek tarifi

Pazartesi, Mart 10, 2014

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağı
  • ½ su bardağı süt
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 kahve fincanı un

Islak kek tarifi hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Ardından süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımdan 1 su bardağını ayırın.
  • Kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Bu arada fırını 180 derecede ısınmaya bırakın.
  • Karıştırma işlemi bittikten sonra ısınmış fırına harcı verin.
  • 50 dakika kadar fırında pişirin.
  • Fırından alınan sıcak kekin üzerine ayırdığınız karışımı, karışımın üzerine bir yarım su bardağı süt ekleyerek dökün.
  • Soğuyunca üzerine dondurma koyarak servis edebilirsiniz.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates