Islak kek tarifi malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağı
- ½ su bardağı süt
- 4 kahve fincanı şeker
- 1,5 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 kahve fincanı un
Islak kek tarifi hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Ardından süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Bu karışımdan 1 su bardağını ayırın.
- Kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Bu arada fırını 180 derecede ısınmaya bırakın.
- Karıştırma işlemi bittikten sonra ısınmış fırına harcı verin.
- 50 dakika kadar fırında pişirin.
- Fırından alınan sıcak kekin üzerine ayırdığınız karışımı, karışımın üzerine bir yarım su bardağı süt ekleyerek dökün.
- Soğuyunca üzerine dondurma koyarak servis edebilirsiniz.