Vişneli Sütlaç Tarifi

Salı, Mart 25, 2014

Vişneli sütlaç için gerekli malzemeler
• 1 Su Bardağı Toz Şeker
• 1 Litre Süt
• 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
• 1 Çay Bardağı Pirinç
• 1 Adet Yumurta Sarısı
• 1 Kase Vişne
Hazırlanışı:
  • Vişneleri ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  • Küçük bir tencereye pirinci koyuyoruz.
  • Pirincin olduğu tencereyi ocağa alıyoruz, üzerine bir miktar su boşaltıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
  • Haşlanmaya yakın, soğuk sütü tencereye boşaltıyoruz.
  • Ardından yumurta sarısını sütün üzerine ekliyoruz.
  • Karıştırıyoruz.
  • Tencereye şekeri ilave ediyoruz.
  • Süt ile şeker kaynarken üzerine daha önceden haşlamış olduğumuz pirinçleri ilave ediyoruz ve kaynaması için ocakta bırakıyoruz.
  • Başka bir kaba mısır nişastasını koyuyoruz.
  • Kıvamını açmak için üzerine bir miktar soğuk su döküyoruz.
  • Kaynamakta olan süt ve pirincimize mısır nişastası bulunan suyun yarısını döküyoruz.
  • Kıvamı istediğimiz gibi olmazsa mısır nişastası ekleyebiliriz.
  • Kaynattığımız sütlacı kaselere eşit miktarda boşaltıyoruz.
  • Daha önceden kesmiş olduğumuz vişneleri sütlaçların üzerine eşit miktarda yerleştiriyoruz.
  • Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz güveçlere, bir miktar su ilave ediyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında sütlaçları 240 derecede pişiriyoruz.
  • Sütlacın daha iyi kızarması için tepsiyi fırının yukarı tarafına yerleştiriyoruz.
  • Bu sebepten dolayı sütlaç daha iyi kızaracaktır.
  • Sütlacı yanmaması için fırında sık aralıklarla kontrol ediyoruz.
  • Böylelikle sütlaç yanmadan hazır hale gelmiş olur.
  • Üzeri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp servise hazırlıyoruz.
  • Eğer sütlaçları güveçte değil de kaselerde hazırlamak isterseniz takriben 12 ya da 13 porsiyon çıkacaktır.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates