Vişneli sütlaç için gerekli malzemeler
• 1 Su Bardağı Toz Şeker
• 1 Litre Süt
• 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
• 1 Çay Bardağı Pirinç
• 1 Adet Yumurta Sarısı
• 1 Kase Vişne
Hazırlanışı:
- Vişneleri ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Küçük bir tencereye pirinci koyuyoruz.
- Pirincin olduğu tencereyi ocağa alıyoruz, üzerine bir miktar su boşaltıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanmaya yakın, soğuk sütü tencereye boşaltıyoruz.
- Ardından yumurta sarısını sütün üzerine ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz.
- Tencereye şekeri ilave ediyoruz.
- Süt ile şeker kaynarken üzerine daha önceden haşlamış olduğumuz pirinçleri ilave ediyoruz ve kaynaması için ocakta bırakıyoruz.
- Başka bir kaba mısır nişastasını koyuyoruz.
- Kıvamını açmak için üzerine bir miktar soğuk su döküyoruz.
- Kaynamakta olan süt ve pirincimize mısır nişastası bulunan suyun yarısını döküyoruz.
- Kıvamı istediğimiz gibi olmazsa mısır nişastası ekleyebiliriz.
- Kaynattığımız sütlacı kaselere eşit miktarda boşaltıyoruz.
- Daha önceden kesmiş olduğumuz vişneleri sütlaçların üzerine eşit miktarda yerleştiriyoruz.
- Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz güveçlere, bir miktar su ilave ediyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında sütlaçları 240 derecede pişiriyoruz.
- Sütlacın daha iyi kızarması için tepsiyi fırının yukarı tarafına yerleştiriyoruz.
- Bu sebepten dolayı sütlaç daha iyi kızaracaktır.
- Sütlacı yanmaması için fırında sık aralıklarla kontrol ediyoruz.
- Böylelikle sütlaç yanmadan hazır hale gelmiş olur.
- Üzeri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp servise hazırlıyoruz.
- Eğer sütlaçları güveçte değil de kaselerde hazırlamak isterseniz takriben 12 ya da 13 porsiyon çıkacaktır.