Islak kek tarifimizle lezzetli çay saatleri geçirebilirsiniz. Islak kek tarifimize göz atalım.
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Vanilya, kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımın 1 bardağını kenara ayırın, kalan kısma vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.Yağladığınız fırın kabına karışımı boşaltın ve 170 derece fırında pişirin. Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerini hindistancevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Vanilya, kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımın 1 bardağını kenara ayırın, kalan kısma vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.Yağladığınız fırın kabına karışımı boşaltın ve 170 derece fırında pişirin. Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerini hindistancevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
* Islak Kek Püf Noktası: Islak kek için kullanacağınız malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Keki yapmadan 1 saat önce malzemeleri buzdolabından çıkarın. Yoksa kek istediğiniz gibi kabarmaz.
Afiyet olsun
Afiyet olsun