Peynirli Gözleme
Malzemeler
5 adet yufka
Maydanoz
500 gram peynir
Tuz
Margarin
Baharat (tercihe göre)
Hazırlanışı
Peynirli gözleme özellikle sabah kahvaltılarında ve öğlen yemeklerinde tercih edilen bir yemek çeşididir. Oldukça lezzetli bir yemek çeşidi olan peynirli gözleme ayrıca yapımının da kolay olması dolayısıyla Türk mutfağında bir hayli tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Öncelikle bir kasenin içerisine 500 gram peyniri koyup iyice ezin ve daha sonra ince kıyılmış maydanozları peynirin içerisine atın. Bir süre karışımı karıştırın. Daha sonra yufkaları üst üste koyup üçgen şekilde kesin. Peynirleri yufkalara dağıtıp yufkaları kare biçiminde katlayın. Katladığınız yufkaları yağsız bir tavada pişirin. Yufkanın pişen yüzeylerine margarin sürerek ayran ile servis edin. Afiyet olsun!
5 adet yufka
Maydanoz
500 gram peynir
Tuz
Margarin
Baharat (tercihe göre)
Hazırlanışı
Peynirli gözleme özellikle sabah kahvaltılarında ve öğlen yemeklerinde tercih edilen bir yemek çeşididir. Oldukça lezzetli bir yemek çeşidi olan peynirli gözleme ayrıca yapımının da kolay olması dolayısıyla Türk mutfağında bir hayli tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Öncelikle bir kasenin içerisine 500 gram peyniri koyup iyice ezin ve daha sonra ince kıyılmış maydanozları peynirin içerisine atın. Bir süre karışımı karıştırın. Daha sonra yufkaları üst üste koyup üçgen şekilde kesin. Peynirleri yufkalara dağıtıp yufkaları kare biçiminde katlayın. Katladığınız yufkaları yağsız bir tavada pişirin. Yufkanın pişen yüzeylerine margarin sürerek ayran ile servis edin. Afiyet olsun!