Kadayıf dolması

Pazartesi, Mart 10, 2014

Kadayıf dolması

Kadayıf dolması malzemeler:

  • 250 gr tel kadayıf
  • 152 gr ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı Su
  • Kızartmak için yağ

Kadayıf dolması hazırlanışı:

  • Su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştırın , ocağın altını kapatın.
  • Kadayıftan parçalar alarak 15 x 15 cm ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın.
  • Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
  • Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın.
  • Bu şekilde 6 tane hazırlayın.
  • Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın.
  • Kadayıf dolmalarını yumurtaya süratle batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker.
  • Hazırladığınız dolmaları kızgın yağa atarak kıratın.
  • Dolmalar nar gibi kızardığında daha once hazırlamış olduğunuz şerbete atın.
  • 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp borcam oval tepsiye koyarak servis yapın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates