Kadayıf dolması malzemeler:
- 250 gr tel kadayıf
- 152 gr ceviz içi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı Su
- Kızartmak için yağ
Kadayıf dolması hazırlanışı:
- Su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyerek karıştırın , ocağın altını kapatın.
- Kadayıftan parçalar alarak 15 x 15 cm ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın.
- Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
- Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın.
- Bu şekilde 6 tane hazırlayın.
- Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın.
- Kadayıf dolmalarını yumurtaya süratle batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker.
- Hazırladığınız dolmaları kızgın yağa atarak kıratın.
- Dolmalar nar gibi kızardığında daha once hazırlamış olduğunuz şerbete atın.
- 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp borcam oval tepsiye koyarak servis yapın.