Bileni Diğerlerinden Çok Net Ayıran 16 Pratik Mutfak Bilgisi

Çarşamba, Şubat 25, 2015

sut-nasil-dokulur


Oltayla tutulan balıklar, balık acı çekmediği için çok daha lezzetlidir
mehmetyasin.com


Domatesi sıcak suda beklettikten sonra kabuğunu rahatlıkla soyabilirsiniz

paulaerbay2


Küp şekere üflediğinizde çok daha rahat kırılır

lafsozluk


İki dakikadan daha fazla fırçalamak, dişe zarar verir

medyatrabzon


Aldığınız balın saf bal olduğunu anlamak için bir kaşık balı suyla birlikte ezin, su beyazlarsa bal saf değil demektir

sodahead


Vücudun haşlanmış yumurtayı sindirmek için harcadığı enerji, yumurtanın verdiği kaloriden daha fazladır

flickr/nadirhashmi


Sütün dökülmesini azaltmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz

sut-nasil-koyulur

Kahve selülit yapan bir içecek değildir

karmadecay


Şekerli kahve selülit yapar.

Kullanılmış çay poşeti, ıslatıldıktan sonra güneş yanığının ve böcek ısırığının iyileşmesine yardımcı olur

youtube


Mandalinayı bu şekilde kolaylıkla soyabilirsiniz

tumblr


Ayva bıçakla kesildiğinde kuruduğu için aslında kaşıkla yenmesi gereken bir meyvedir

gourmandelle


Elinizdeki soğan ve sarımsak kokusunu geçirmek için ellerinizi bulaşık deterjanıyla yıkarken bıçağın ters tarafını parmaklarınıza sürtebilir ya da…

sogan-bicak-kesmek-koku

Ellerinizi tuzla ovalayıp sabunla yıkayabilirsiniz

stronginathong


Tencerenin ağzına zeytinyağı sürdüğünüz takdirde yemeğinizin taşmasını önlersiniz

olive.info


Mikrodalgada yiyecek ısıtırken küçük yiyecekler için düşük ateş, daha büyük yiyecek için yüksek ateş kullanmak elektrik tasarrufu sağlar

youtube


Komik ama ciddi bonus: Aşırı derecede havuç yerseniz teninizin rengi turuncu olur

theberry


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates