Bir restorana, lokantaya ya da kafeye gittiğinizde neye dikkat edersiniz? Dekorasyonuna, yemeklerin sunumlarına, açık ya da kapalı mutfak olmasına? Hatta en çok o mekanın nerede olduğuna. Ancak bazen yalnızca bir şeye dikkat ederek o mekan hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Menü!
Menüye baktığınızda eğer gördüğünüz şey yüzünüzde kocaman bir kahkahaya neden olan yazım yanlışlarıysa, yani düpedüz internette paylaşılası “komik yazım yanlışları” ise elinizdeki menüyü bırakın ve koşarak uzaklaşın. Çünkü onlar da ne yaptıklarını bilmiyor olabilirler. Ya da… Tamam, çok fazla üzerlerine gitmeyelim, belki de talihsiz bir çevirinin ya da “çalışan küçük Samet’in” azizliğine uğramışlardır.
Lafı dolandırmayalım ve dahiyane yazım yanlışlarına giriş yapalım.
Hassasiyet konusunda master yapıp doktoraya başvuran “içli” köfte
Sen buna birazcık hindistan cevizi “adds”
Yeni açılacak kafelerinin ismi Neskafe olsa gerek
İskender’e bir gönderme mi var burada sevgili Derya?
En güzel kızaran kazansın! Bööö.
Interknife, afterknife, what can i knife sometimes?
Geeel gel, Adana Status, Urfa Status – dürüm demek istedi
Nakırt’a dikkat çekerken Kordon bilo’dan gol yemek
Nugget’ı yazamadın, cordon bleu’den ne istedin be insafsız!
Gözüm gözüne gelince patatesim olurdu, ağlardım
Dil dile değmeden deseydin çok daha iyi olurdu, o derece
Schweppes, “şıveps” olalı böyle sveheps görmedi (üzgün surat, üzgün surat)
Kılavuzu “Hayal Fast Food” olanın burnu sprayttan kurtulmaz
Övdöv, oöğdöv, üüvdüv, yok hayır! ORDUDÖV!
Dürüm döner demenin yeni hali Twisted Kebab, Tarantino Kebab
Nargile öldürür, kapiçino “multikill” verir
Kasediye buna denir işte!
Naaağıt, nolamaz, bu gerçek neğillll.
Kendisi nugget oluyor.