Yelpaze Pizza
Pazar, Mart 22, 2015
Yelpaze Pizza Malzemeleri
Hamur için malzemeler
2,5 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Domates sosu için malzemeler
200 gr. konserve domates
2 diş sarımsak
Kuru kekik
Tuz
Karabiber
Toz şeker
Zeytinyağı
Üstü için malzemeler
15-20 dilim sucuk
4-5 adet mantar
1 avuç kaşar peyniri – rende
Hazırlanışı
Pizza hamuru için olan tüm malzemeleri bir kaseye alıp iyice yoğurun. Ardından aynı kasede streç film ile hava almayacak şekilde kapatıp, 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın.
Domates sos için; bir sos tenceresine zeytinyağı ekleyin, sarımsakları ilave edin ve 1 dakika çevirip, domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Blenderdan geçirin ve kekiği ekleyin soğutun.
Sucukları çok ince doğrayın. Mantarları ince dilimleyin. Kaşarı rendeleyin.
Mayalanan pizza hamurunuzu unlu tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın.
5 eşit şerit olacak şekilde kesin.
İlk şeride domates sos sürün, kaşar serpin, sucuk ve mantar dilimlerini yerleştirin.
İkinci şeridi bunun üzerine yerleştirin. Yeniden domates sos, kaşar, sucuk ve mantar koyun. 3. Şeridi yerleştirin. Bu şekilde tüm şeritler bitecek şekilde hazırlayın.
Ardından pasta dilimler gibi bu katları 4’e bölüp, üst üste yerleştirin. Dikdörtgen fırın kabına yerleştirin. Üzerini kapatıp 30 dakika daha mayalandırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
arda türkmen tarifleri .
Hamurlular .
oktay usta yemek tarifleri .
yelpaze pizza tarifi .
yemek tarifleri