Şimdi anlatacaklarımız bu kuralı yıkacak türden. Çünkü satın aldığınız hiçbir içecek kendi hazırlayacağınız ev yapımı meyve suyu kadar lezzetli ve sağlıklı olamaz.
Daha sağlıklı ciltler, atılmış ödemler, rahatlayan mideler, beslenen hücreler için hadi başlayalım.
Limon, zencefil ve salatalık suyu
Evde hazırlayabileceğiniz belki de en kolay ve en lezzetleri meyve sularından bir tanesi kendisi. Temizleyici etkisiyle aynı zamanda bir detoks içeceği de olmaya aday.
Malzemeler: 1 salatalık, 1 limon, 1 yemek kaşığı taze zencefil, 200 ml. su
Hazırlanışı: 1 adet salatalığı blenderdan geçirin. Üzerine bir adet limonu tam olarak sıkın. Ardından küçük parçalara bölüp ölçtüğünüz bir kaşık zencefili ekleyin. Hepsini blenderda karıştırıp suyu ekleyin. Güzelce karıştırıp 330 ml’lık bardakta servis edin.
Frambuaz, dut ve yaban mersini suyu
Rahatlatıcı ve kan yapıcı etkisiyle mis gibi bir meyve suyuyla karşınızdayız. Sevdiklerinizle paylaşmak için can atacaksınız.
Malzemeler: 1 bardak dut, 1 bardak frambuaz, 1 bardak yaban mersini, 1 yemek kaşığı bal, 100 ml. su
Hazırlanışı: Dut, frambuaz, yaban mersini ve balı blenderda smoothie kıvamına gelene kadar parçalayın. Ardından üzerine 100 ml. suyu ekleyip tekrar blenderdan geçirin. Son olarak 330 ml’lik bardakta soğuk servis edin.
Eğer taze yaban mersini bulamazsanız kurutulmuş yaban mersini ekleyebilirsiniz.
Şeftali, mango ve portakal suyu
Pazarda ya da markette şeftaliyi gördüğünüz ilk anda hazırlamanız gereken bir meyve suyu diyebiliriz. Keyifle içmek size kalmış. Vitamin dolu, mineral dolu.
Malzemeler: 1 adet şeftali, 1 adet mango, 1 adet portakal, 100 ml. su, 1 yemek kaşığı bal.
Hazırlanışı: Soyduğunuz ve çekirdeklerinden ayırdığınız mango ve şeftaliyi blendera atın. Üzerine 1 adet portakalın suyunu sıkın. Son olarak su ve balla birlikte tekrar blenderdan geçirin. Süslemek için dilerseniz bir dilim şeftali kullanabilirsiniz.
Elma, armut ve kiraz suyu
Tıpkı şeftalide olduğu gibi bahar ve yaz aylarının en güzel meyveleri kiraz ve armut da tezgahlara düştüğü gibi alınıp meyve suyu haline getirilmeli diyoruz.
Malzemeler: 1 elma, 1 armut, 10 adet kiraz, 100 ml. su
Hazırlanışı: Elmayı ve armutu dilimlere bölüp blenderın içine atın. Ardından çekirdeğini çıkardığınız kirazları da suyla birlikte blenderdan geçirin. 330 ml’lik bardaklarda soğuk olarak servis edin.
Greyfurt, portakal ve kivi suyu
Kış mevsiminin son portakallarını değerlendirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. C vitaminine bol, mis gibi bir meyve suyudur kendisi.
Malzemeler: 1 adet portakal, 1 adet greyfurt, 1 adet kivi, 200 ml.su
Hazırlanışı: Portakal ve greyfurtun suyunu sıkın. Blenderdan geçirdiğiniz kivinin üzerine ekleyin. Son olarak suyu da blendera ekleyip karıştırın. Elde edeceğiniz meyve suyunu uygun bir bardağa dökün. Afiyetle için.
Tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz.
Limon, elma ve üzüm suyu
Üzüm varsa keyifle bu meyve suyunu içebilecek bir sürü kişi bulabiliriz. Üzümü seven, bağrına basan herkesin yapması gereken bir tarif.
Malzemeler: 1 adet elma, 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 avuç dolusu üzüm, çeyrek limon, 1 şişe soda.
Hazırlanışı: Soyup hazırladığınız elmayı blendera atınız. Ardından üzümleri ekleyin ve zencefille blenderdan geçirin. Limonu sıkıp sodayı da ekleyin. Hafifçe karıştırıp afiyetle için.
Elma ve zencefil suyu
Yalnızca iki malzemeyle oldukça yenileyici, yağ yakıcı bir meyve suyu hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler: 3 adet elma, 1 yemek kaşığı taze zencefil
Hazırlanışı: Elmaları temizleyip meyve sıkacağından geçirin. Küçük parçalara böldüğünüz zencefili içine atın. Karıştırın ve servis edin.
Elma, çilek ve portakal suyu
Çileksiz bir meyve suyu düşünemeyenlere özel tabii ki çilekli tarifimiz de hazır. Diğerleri gibi oldukça basit, hemen yapabileceğiniz güzellikte.
Malzemeler: 1 adet elma, 1 adet portakal, 10 adet çilek, 100 ml. su.
Hazırlanışı: Temizlediğiniz elmayı ve çilekleri blendera atın. Üzerine bir adet portakalın suyunu sıkın. Son olarak suyu ekleyip blenderdan geçirin. 300 ml’lik bir bardakta servis edin.
Havuç, limon ve armut suyu
Havucu unutmadan listemize alıyoruz. Depo bitki olması nedeniyle tam bir şifa deposu olan havucu en az kendisi kadar faydalı meyvelerle bir araya getiriyoruz.
Malzemeler: 2 adet havuç, 1 adet armut, 1 adet limon
Hazırlanışı: Havuçları temizleyin ve blender’a atın. Yine temizlediğiniz armutu blender’a ekleyin. Üzerine bir tam limon sıkın. Blenderınızı çalıştırın ve çıkan suyu afiyetle bardağa doldurun.