Uzun Uzadıya Kahvaltı Etmelik İstanbul’daki 8 Brunch Mekanı

Cumartesi, Mart 28, 2015

geomim - pan karaköy



Hafta sonu bütün haftanın yorgunluğunu ve stresini üzerinden şöyle bir silkelemek isteyenler olabilir. Yatağına veda edemeyenler, o yastığa gömülüp kalanlar da mutlaka vardır. Bazıları için günün en sevilesi öğünü kahvaltının keyfi, sabah erken saatlerde değil de öğlen çıkar.
Bu sebeple yayıla yayıla atıştırabileceğiniz, o masa başından saatlerce kalkmayacağınız keyifli brunch mekanlarını sizin için seçtik.
Bu bazen boğaz kenarında, bazen sokakta, bazen de yeşillikler içinde bir mekanda olabilir ama hafta sonu yapacağınız brunch’ın keyfi en çok arkadaşlarınızla ya da sevdiceğinizle çıkar.
İşte Avrupa ya da Anadolu, Boğaz ya da sokak demeden derlediğimiz brunch mekanları.

Are you OK: ANY

foursquare - any


“Arnavutköy’de Boğaz’a nazır brunch keyfi de pek hoş olur.” Nihayet bir mekan açıldı da bu dileğimiz yerine geldi.
Başta da söylediğimiz gibi yataktan ayrılamıyorsanız acele etmeyin. Burada geç saatlere kadar kahvaltı yapmanız mümkün. Kuru meyvelerden, çeşit çeşit peynire, söğüş salatadan omlete, reçellere kadar zevkini sürebileceğiniz bir seçenekleri var. Hafta sonuna özel kalori hesaplamayanlardansanız pişi ve pancake önerimizdir.
İyice ayılmak için alacağınız kafein de Julius Meinl’den gelecek. Huzurlu bir hafta sonu keyfi için ANY’e gidin, pişman olmazsınız!
ANY adres: Arnavutköy Mahallesi, Bebek Caddesi, No 71/A, Beşiktaş, İstanbul

Pek ünlüdür: Cognac Brasserie

elvinim - cognac brasserie


Bu yataktan ayrılamama faslı sadece Pazar günü için geçerliyse tamamdır, sorun yok. 10:00-15:00’a kadar Akmerkez’e doğru yol alabilir ve bu yıl adını sıklıkla duyduğumuz Cognac Brasserie’ye gidebilirsiniz.
Çünkü ağızları şenlendirecek bir brunch menüsü var; granola parfait, taze meyveler, eggs benedict, brioche üzerinde yumurta, portakallı ve tarçınlı brioche, french toast, pancake ya da Türk kahvaltısı menüdeki seçeneklerin sadece yarısı. İçecekler ise fark yaratan türden: Bloody Mary, Mimoza, Bellini! Kahve ve çayı söylemeye gerek bile yok.
Brasserie Cognac adres: Etiler Nispetiye Cad. Akmerkez AVM, Beşiktaş, İstanbul

“Yeme de yanında yat”gillerden: Bej

foursquare - bej


Karaköy’ün en eskilerinden o. Fransız Geçidi’nin hemen girişinde bulunan Bej, mutfağının kalitesine ve lezzetine kefil olabileceğimiz mekanlardan.
Pazar gününe özel brunch menüsüyle de kalbimize taht kurmuş durumda, ne söylesek az! Çırpılmış yumurta ve kızarmış ekmek, domates, kars gravyeri, taze fesleğen ve zeytin ezmesinden yapılan tostları, kızarmış Alman ekmeği üzerine tereyağ ve ev yapımı reçel, uzun soluklu bu keyfinizi tatlandıracak lezzetler.
Bej adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kemankeş Caddesi, Fransız Geçidi, No 11, Beyoğlu, İstanbul

Hem brunch hem sanat: Ca’d’oro

happybuildings - cad'o'ro


Geldik yine hafta sonu brunch keyfine yakışır başka bir mekana! Burasının mimarisine, sade ve şık havasına bayıldığımızı söyleyerek bir giriş yapalım. Çünkü bizi cezbeden şey ilk önce bu saydıklarımız. Eğer Salt Galata’ya gidenler varsa bilir, nasıl gösterişli nasıl tarihi bir bina anlatılmaz. İşte bu mekanımız da Salt Galata’nın içinde yer alıyor. Mekanın bir cafe bir de restoran bölümü var. Her iki bölümde de tarzından ödün vermiyor.
Beklentinizi istediğiniz kadar yükseltin, gidince göreceksiniz ki o beklenti düşmeyecek!
French toast, eggs benedict, pancakeler yine ön planda. Sonrasında yapacağınız sergi gezmesi ile hafta sonunuzu daha anlamlı kılabilirsiniz. Salt’ın ev sahipliğini yaptığı End of Dreams isimli sergi 29 Mart’a kadar devam edecek, bizden söylemesi!
Ca’d’oro adres: Garanti Bankası, Bankalar Caddesi No: 11, Karaköy, İstanbul

Tanrılar aşkına: Pan Karaköy

geomim - pan karaköy


Karaköy’de brunch deyince aklımıza ilk gelenlerden ama bu keyif öyle saat 4’lere kadar sürmüyor 1 dediniz mi bu keyif bitiyor! Karaköy’ün diğerlerine göre yenisi diyebileceğimiz bu mekan brunch konusunda epey iddialı. Bir yöresel kahvaltı tabağı var ki içinde ne ararsan var: Ev yapımı sosis dilimleri, Ege otları, taze meyveler, lokmalık pancakeler, yöreye özel peynirler, sıcak sıcak füme etler, yoğurt üzerinde acı tatlı ezme, susamlı Kıbrıs böreği nefes kesen seçeneklerden.
Bu kadar çeşit olur da o masanın sohbeti bol olmaz mı! Bu sebeple tek gitmek olmaz, yanınıza arkadaşlarınızı da alın. Sonrasında Short Black’ten alacağınız kahve o günü mükemmel kılacak!
Pan Karaköy adres: Kemankeş Mh. Necatibey Cd. Döşemeci Sk. No:5 Karaköy/Beyoğlu, İstanbul

Organik bir aşk: Backyard Bistro

facebook - backyard bistro


Bebek koyu manzarasıyla yeşile doyduğumuz, sonrasında brunch’ına ekmek bandığımız bu mekanı tek geçiyoruz.
Çok havalı brunch menüsünü sizlerle paylaşalım da neden biricik olduğunu anlayıverin; simit peynir, müsli, fırın greyfurt, sütlü ılık yulaf ezmesi, eggs benedict, eggs florentine, unsuz pancake, french toast bizi mıknatıs gibi çekiyor. Çay ve kahvenin yeri bizde ayrı da olsa detoks içecekler brunch menüsünün yanına yakışan seçeneklerden.
Bütün yemekler mevsimsel ve organik malzemeler ile hazırlanıyor, içiniz rahat tadınız bol olsun!
Backyard Bistro adres: Otlukbeli Cad. Bebeköy Sok. No: 4 Etiler, İstanbul

Hafta sonu gözdesi: Mum’s Cafe

yiyosiciyos - mum's cafe


Kendisi Pazar günleri hazırlanan açık büfe kahvaltısıyla ün saldı. Hal böyle olunca sabah-öğle demeden gideni de çok.
O küçücük tezgahta harikalar yaratıyorlar. Çeşit çeşit peynirler ve zeytinler, ev yapımı reçeller, kinoa salatası, haşlanmış yumurta, tahin-pekmez, söğüş salata, füme etler ve daha fazlası! Yanında da sınırsız çay.
Sessiz sakin bir pazar günü geçireyim derseniz burayı önermeyiz. Mekan, Pazar günleri hiç olmadığı kadar kalabalık. Tek isteğiniz sağlıklı ve çok çeşitli bir brunch ise burayı şiddetle öneriyoruz.
Mum’s Cafe adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Fransız Geçidi Sokak No:1 / 16-17 Beyoğlu, İstanbul

Bir de Kadıköy’den: Naga Putrika

masa - naga putrika


Kadıköy’ü unutmuyoruz tabii ki. En keyifli hafta sonlarının adresi Moda’da olan bu mekan, doğal ürünlerle yemek yemek isteyenlerin uğrak yeri. Bir de hafta sonu 5 dakikalarla yatağına veda edemeyenlerin.
Önce isminden başlayalım; Naga Putrika, Hintçe’de “Dağın Kızı” anlamına geliyor. Anlayacağınız mekanda kadınlar bir hayli etkin. Menülerine gelecek olursak da 6 çeşit serpme menüleri var: Zuğa, Köyceğiz, Çiçekdağı, Söğütçük, Velika ve Hewsel. Eğer bu menü seçeneklerinin içindeki ürünler sizlik değilse tek tek sipariş de verebilirsiniz. Menemeni, pişiyi, Boşnak böreğini, mıhlamayı es geçmeyelim.
Mekanın küçüklüğünü, hafta sonu da Moda’nın kalabalıklığını düşününce rezervasyonsuz gitmemenin herkes için iyi olacağı kanısındayız.
Naga Putrika adres: Caferağa Mah. Moda Cad. 161/A Kadıköy, İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates