İnsanda Ödem ve Şişkinliğin Zerresini Bırakmayan 8 Yiyecek

Salı, Mart 24, 2015

pinetribe - ödem atıcı çaylar


Yaz hazırlığına diyet, meyve suları ve detoksla devam ederken gün içinde kendine çok fazla vakit ayıramayan çalışanları da düşünmek gerekiyor. Bu yüzden evde daima bulabileceğiniz, satın aldığınızda cüzdanınızı yakmayan ancak kısa sürede etkisini görebileceğiniz, ödem ve şişkinlikleri yok eden yiyecek ve içecekleri sizin için bir araya getirdik.
Bakımlı olmanın zor olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kilo verme yolunda ise atacağınız her doğru adım size eksi kilo olarak yansıyacaktır. Yalnızca sabırlı olun ve acele etmeyin. Aceleyle yaptığınız her işe şeytan karışabilir. Bu şeytan da kilo aldıran yiyecekler olabilir.
Dikkatler buraya toplansın, ödem ve şişkinlikleri yok eden yiyecek ve içecekleri sıralıyoruz.

Her zamanki gibi: Su

ödem söktüren yiyecekler


Vücudunuzdaki şişkinliklerden ve ödemlerden kurtulmanızın en temel yolu günlük beslenmenizin içine yüksek miktarda su eklemektir. Günlük olarak 1,5 litre ve üzerinde içeceğiniz su, ödemlerin atılmasına yardımcı olur. Ancak dikkatli olun, art arda tüketilen su vücudunuz için zararlı olabilir. Su içiminizi güne yayın.

Evin olmazsa olmazı: Yoğurt

bbc - ödem atan yiyecekler


Az yağlı olarak satın alacağınız ya da evde hazırlayacağınız yoğurt, prebiyotik etkisiyle doğal bir ödem söktürücüdür. Detoks içecekleri ve smoothielerde de kendisine bolca yer bulan yoğurt, ödem ve şişkinliklerin yok olmasında büyük etkiye sahiptir.

Taptaze olacak: Salatalık

myhealthtips - ödem söken yiyecekler


Salatalığın sağlık adına hazırlanan listelerde bulunmadığı şimdiye kadar görülmedi diye düşünüyoruz. İçerdiği su miktarıyla günlük su ihtiyacınızı da karşılamaya niyetli olan salatalık, taze olduğunda midenizi rahatlatmak üzere de aktif rol oynar.

Yarım kase, tazecik: Maydanoz

naturallyhealthytips - şişkinlik karşıtı yiyecekler


Yeşil bitkilerin ödem söktürücü ve şişkinlik giderici özelliğini yavaştan görmeye başlamışsınızdır. Sabahları tüketeceğiniz yarım kase maydanoz en etkili besinlerden bir tanesidir. Çekinmeden afiyetle yemeniz gerekenlerden yani.

Günde bir bardak: Yeşil çay

pinetribe - ödem atıcı çaylar


Yeşil çay, bitki çayları arasında tercih etmeniz gereken ve ödem söktürücü özelliğiyle öne çıkan bir çaydır. Şişkinliğin yok olmasına da yardımcı olan yeşil çayın tansiyonu yükseltebileceğini unutmamanız gerekiyor. Aksi halde yüksek oranda tükettiğiniz yeşil çay, size kalp çarpıntısı olarak geri dönebilir.

Marketlerde hep var: Ananas

pineapplepodcast - ödem atıcı meyveler


Doğal detoks olarak da adlandırabileceğimiz ananası her mevsim bulabilmeniz mümkün. Bu nedenle markette gördüğünüzde almaktan sakın çekinmeyin. Parçalara bölüp su haline getirdiğiniz ananası afiyetle içmenizi öneririz.

Kıpkırmızı: Nar ya da nar suyu

aliveandwell - ödem attıran yiyecekler


Nar suyu olarak bahsettiğimiz suyun doğal mevye suyu olduğunu unutmamanız gerekir. Taze nardan sıkılmış bir nar suyu, ödem attırıcı etkiye sahip olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise kanınızdaki şeker oranı. Daha doğrusu şeker hastalarının doktoruna danışarak hangi oranda tüketmesi gerektiğini öğrenmesi.

Potasyum zengini: Muz

justinapexfitness - ödem atıcı yiyecekler


Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olmaya niyetli bir diğer meyveden bahsedelim. Muz, içerdiği potasyum ile vücuttaki ödemleri yok etmeye kararlıdır. Aynı zamanda vücudunuz ihtiyacı olan doğal şekerin alınmasını sağlar. Son olarak muz, vücudunuzun güzel kokmasına yardımcı olur.

Bonus olarak dikkat etmeniz gereken konular

– Kızartmalardan uzak durun.
– Kafein tüketiminizi dengeleyin, mümkünse minimuma indirin.
– Gazlı içecekleri tercih etmeyin.
– Hazır soslar kullanmaktan kaçının.
– Tuz ve sodyum tüketimini azaltın. Unutmayın ki 1 gram tuz 200 ml. suyun vücutta tutulmasına neden olur.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates