Baştan söyleyelim dostlar, mikrodalga dünyanın en sağlıklı cihazı değil. Ancak, “Mikrodalga kanser yapıyor, kullanan 3 vakte kalmadan hastalanıyormuş” gibi düşünceler de efsaneden fazlası değil. Henüz mikrodalganın kanser yaptığına dair kesin bir araştırma yok. Mikrodalgayı, sürekli kullanmadığınız, içine plastik koymadığınız ve mümkünse dondurulmuş yiyecekleri pişirmediğiniz sürece gayet kullanılabilir bir cihaz.
Mikrodalga konusundaki gizemi birazcık da olsa çözdüğümüze göre mikrodalganın pratik bilgilerine geçebiliriz.
Evinizde meyve suyu yapmak istediğinizde meyvelerden daha fazla su elde etmek için mikrodalgada 15 saniye bekletebilirsiniz
Mısır tanelerini kese kağıdına koyup kese kağıdını sardıktan sonra, 3 dakika boyunca mikrodalgada ısıtıp kolayca patlamış mısır yapabilirsiniz
Mikrodalgada akşamdan kalan yiyeceklerinizi ısıtırken yiyeceklerin kurumasını engellemek için, yanına bir bardak su koyabilirsiniz
Soğanın gözlerinizi yaşartmaması için kesmeden önce kabuklarını soyup 20 saniye mikrodalgada ısıtabilirsiniz
Sütü bir kavanoza döküp 30 saniye çalkaldıktan sonra, 30 saniye mikrodalgada ısıtırsanız, evde kendi süt köpüğünüzü yapmış olursunuz
Lavaşlarınızı şekilli bir halde ısıtmak için bardağın içine koyarak ısıtabilirsiniz
Kristalleşmiş balınızı 2 dakika boyunca mikrodalgada ısıtıp akışkan hale getirebilirsiniz
Şeftali ve domatesin kabuğunu rahatlıkla soymak için 2 dakika boyunca mikrodalgada ısıtabilirsiniz
Afiyetler olsun.