Cihangir’in Keyfini Çıkarabileceğiniz 12 Lezzetli Mekan

Pazar, Mart 29, 2015

journeycihangir



Cihangir’in bir kedileri, bir ünlüleri bir de tüm bohemleri bir araya getiren mekanları epey meşhurdur. Biz de bu mekanları derlemeyi, listelemeyi kendimize dert edindik.
Bu sayede de sokaklarında yürümekten zevk alacağınız, butiklerine girip çıkacağınız, sonunda da mola vermek adına ev rahatlığındaki mekanlarında oturup soluk alabileceğiniz yerlerle karşınızdayız.
İşte kafesinden meyhanesine, kahve dükkanlarından gece kulübüne kadar en güzel Cihangir mekanları!

Bir tane yetmez ki: 1Kahve

fotoğraf: çağla gillis


Beyoğlu’nun kalabalıklığından, gürültüsünden kaçmak için Cihangir’e, Cihangir’in keşmekeşinden kaçmak için de 1Kahve’ye gidin diyoruz. Adeta freelance çalışanlar, ödevini, projesini, sunumunu hazırlamak isteyenler için biçilmiş kaftan.
Bir yandan çalışıp diğer yandan kahve içmeyi de ihmal etmeyin tabii. Burada Julius Meinl markalı kahveden bulabilirsiniz. Ev yapımı tart, cheesecake ya da portakallı kek, kahvenin yanına yakışan lezzetlerden.
Bir gıdım müziğe, gürültüye bile gelemeyen arkadaşlara önerimizdir. 1Kahve, huzurlu pazarlarınıza mekan olabilir! Listeye alalım.
1Kahve adres: Sıraselviler Cad. Bakraç Sok. No:19-1 Coşkun Apt. Cihangir, İstanbul

Akşamüstü tam uğramalık: Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar

 fotoğraf: çağla gillis


Sanırsınız bütün 3. dalga kahveciler Cihangir’de toplamışlar. Geyik de o mekanlardan biri ama diğerlerinden bir farkı var. Burada sadece kahve değil efsane kokteyller var.
Sabah kendi kavurdukları kahvelerinden akşam da Geyik’in imzasını taşıyan MaiTai, Blackberry Cobler, mojitoları’ndan içmeye gidebilirsiniz. Smyrna’nın az ötesinde.
Mekanın samimiyeti, loş ortamı ve kedileri de eksik olmaz. Kapı önünde oturmayacaksanız arka taraftaki koltukları epey rahat. Özellikle iş çıkışı hemen kendinizi eve kapatmayın, gidin Geyik’te bir şeyler için. Günün bütün stresini sinirini alır nitelikte.
Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar adres: Akarsu Cad. Kılıçalipaşa Mah. No:22/A Cihangir, İstanbul

Calzone da var: Pizzeria Trio

pizzeriatrio


Bizim için Beyoğlu’nun iki pizzacısı var. Biri Pizzeria Pera diğeri de Cihangir’in İtalyanı Pizzeria Trio. İkisinin de hastasıyız. İkisinin pizzaları da İtalya’dan getirdikleri taş fırında pişiyor.
Özel günlerinizde ya da iş çıkışı arkadaşlarınızla gelip buranın en lezzetli pizzaları Quattro Formaggi, Napoletana ve Caprese’den yiyebilirsiniz. Birçok pizzacıda hala Calzone yok ama burada var! Deneyiniz! Pizza hariç risotto ve ev yapımı makarnaları da denemeye değer.
Pizzeria Trio adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. No:5 Cihangir, Beyoğlu, İstanbul

Gece ilerliyor: Roxy

happytrips - roxy


Cihangir’in gece hayatı ondan sorulur. Dans edip kurtlarını dökmeye, hafta boyunca açığa çıkan enerjiyi yok etmeye giden bir sürü insan tanıyoruz. Evde pijamalarıyla oturup Instagram’dan sinsi sinsi onları takip eden arkadaşlarımız da yok değil hani.
Eğer Roxy’nin takvimini takip ederseniz bayağı aktif bir kulüp olduğunu göreceksiniz. Her ay yerli ve yabancı birçok sanatçı burada sahne alıyor. Bunların dışında yaptıkları konsept partileri ile şehirde de nam saldılar.
Roxy adres: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, Aslanyatağı Sokak, No 7, Beyoğlu, İstanbul

Sadece kahve mi, yo yo: Manuel Deli & Coffee

manueldeli


Cihangir’in 3. akım kahvecisi bol olur dedik. Bu da onlardan biri ama aynı zamanda gönlümüzün birincisi o. Sarı turkuaz renkleri, mekanın dekorasyonu, şarküteri bölümü, duvarda neonlarla koca koca yazılan DELİ ve tabii ki vazgeçilmez kahvesi buraya vurulma nedenlerimiz.
Aeropress, chemex, sifon gibi tekniklerle hazırlanan kahvelerinden mutlaka deneyiniz. Bol sütlü lattesi, flat white’ı gayet başarılı.
Kendi harmanladıkları kahvelerini severseniz alıp eve götürme şansınız da var. Yanına ekşi maya ile yapılan pizzalarından, sandviçlerinden deneyebilirsiniz.
Bahar da geliyor hem, cold brewler için hazırda bekleyin!
Manuel Deli & Coffee adres: Cihangir Mahallesi, Cihangir Caddesi, No 23/A, Beyoğlu, İstanbul

Fazlaca canlı: Nublu

nubluistanbul


Canlı müziğin ondan sorulduğu bir başka yerdeyiz şimdi. Kendisi bu yıl Karaköy’deki yerinden taşınıp Sıraselviler’e kadar geldi. Açıkçası merkeze biraz daha yaklaşması hepimizin de işine geldi.
İlhan Erşahin’in sahibi olduğu New York merkezli bu eğlence mekanında caza doyabilirsiniz. Gerçi sadece caz yok! Reggae, swing, elektronik müziğin de en iyi temsilcilerini burada bulabilirsiniz.
Konser öncesi kazınan midenizi de yine burada rahatlatabilirsiniz. Çünkü Nublu’nun artık bir mutfağı var.
Nublu adres: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No 55, Beyoğlu, İstanbul

Altın yıldızlı, bol kurdeleli: Kronotrop

kronotrop


Bütün kahvecilerin baş tacı ettiği, mekan eleştirmenlerinin sayfalarca güzelleme yaptığı, 3. dalga kahvenin öncülerinden ve nitelikli kahve konusunda neredeyse kitap yazacak olan o yerdeyiz şimdi.
Yenilikçi demleme tekniklerinin yapıldığı mekandaki kahveler; Kolombiya, Guatemala, Brezilya, Kosta Rika, Etiyopya, Kenya ve Yemen’den getirtiliyor.
Mekan epey minik. “Rahat rahat oturayım, arkadaşımla dedikodunun dibine vurayım.” diyemezsiniz ama kahvelerini mutlaka denemelisiniz. Ayrı bir keyif, farklı bir şölen.
Kronotrop adres: Kuloğlu Mahallesi, Firuzağa Cami Sokak, No 2/B, Cihangir, İstanbul

Pek mi tatlı nedir: Datlı Maya

katiesplate - datlı maya


Şimdi geldik karnınızı doyurabileceğiniz bu mekana. Buraya “Klasik Kahvaltının Dışına Çıkan İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekanı” isimli listemizde yer vermiştik. Hatta pastörize ve rafine edilmiş gıdalara mesafeli duruşuyla önünde saygıyla eğilmiştik.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen ürünleriyle hazırlanan kahvaltıları, çavdar, tam buğday unuyla yapılan çeşit çeşit pideleri, lahmacunları, vegan ve vejetaryen dürümleri Cihangir’e uğrama sebeplerinden. Bunların yanına bir de Niğde Gazoz’u açtırdınız mı, ohh miss!
Datlı Maya adres: Firuzağa Mah., Türkgücü Cad. 59/A, Cihangir, İstanbul

İzmir esintileri geliyor: Smyrna

travelletes - smyrna


Kendinizi Cihangirli gibi hissetmek istiyorsanız buraya gidin. Tam müdavimi olunacak yer. İki kez gittiniz mi aynı yüzleri görmeniz, ahbap olmanız mümkün. Hem de birçok ünlüye rastlayabilirsiniz burada.
Öyle wow yapacağınız fark yaratan bir menüsü yok ama var olan menü başarılı. Klasik kahvaltıları akşama kadar servis ediliyor. Akşamdan kalma bir gününüzde buraya gidip kahvaltı yapabilirsiniz. Pişilerinden de mutlaka deneyin. Çorba, makarna, salata da diğer seçeneklerden. Hiçbir şey yemeseniz bile Detoks, Akşamdan Kalma, Bahar Temizliği, Bol Beta gibi taze sıkılmış meyve sularından içip bir haftalık vitamin depolamak hiç de fena olmaz!
Smyrna adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Akarsu Caddesi, No 29, Cİhangir, İstanbul

Listeden eksilmez: Aliye Meyhane

facebook - aliye meyhane


Kafe ve restoran olur da meyhane olmaz mı? Hem de Cihangir’in en popüler meyhanesiyle huzurlarınızdayız. Manuel Deli’nin de birkaç metre ötesinde.
Öyle köklü bir meyhane değil, 2012 yılında kuruldu ama kısa sürede aralarında ünlülerin de bulunduğu bir sürü rakı ve meze sever müdavim edindi kendine.
Uzun uzadıya bir menüleri yok, kısa ve öz; lakerda, ahtapot salatası, levrek marin, karides söğüş sevilen mezelerden. Balık kokoreç, balık köfte, yaprak ciğer, günlük çıkan balıklar ise rakı yanında yenilip yutulası yemeklerden.
Gitmeden önce rezervasyon şart!
Aliye adres: Cihangir Mahallesi, Cihangir Caddesi, No 35/B, Beyoğlu, İstanbul

Kendinizi hazırlayın: Swedish Coffee Point

 themagger


Cihangir’in merkezi diye bildiğimiz, buluşma noktası Firüzağa Camii’nin hemen karşısında, Kronotrop’un da hemen yanında. Merkezde olması mekandaki insan sayısını artırıyor elbet. Anlayacağınız gidip de kapıda kalmak var. Amma velakin maksat kahve içmekse take away alıp yolunuza devam edebilirsiniz.
İsveç’in Zoega’s markalı kahvesi önerimizdir. Havuçlu tarçın kek, brownie, tarçın ruloları,sufle ve İsveç’e özel kladkaka, kahve keyfine yakışır lezzetlerden.
Swedish Coffee Point adres: Kuloğlu Mah. Firüzağa Cami Sok. No:2/E, Cihangir, İstanbul

Sanki pijamayla gitmelik: Journey

journeycihangir


Günün her saati gidip ev ortamı rahatlığında vakit geçirmek istediğiniz bir yerler olursa sizi direkt buraya alalım. Eğer bir de toplantı yapacak yer arıyorsanız buranın üstüne bir mekan tanımıyoruz.
Taze meyve sularıyla yapılmış sürahiyle de servis edilebilen özel kokteyller, ev yapımı buzlu çaylar, taze sıkılmış meyve suları yanına; fırından taze çıkan scone, brioche, peynirli ve zeytinli poğaça sizi buraya bağımlı yapacak lezzetlerden.
Es geçmeyelim, DJ Style-ist’in hazırladığı müzik listelerine ailecek bayılıyoruz, tek geçiyoruz!
Journey adres: Kılıçalipaşa Mah. Akarsu Cad. No: 21-A Beyoğlu – İstanbul, 34433 Cihangir, İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates