600 gr dana ön kol kıyma
50 gr iç yağ
100 gr öküz ön kol kıyma
4 dilim çekilmiş Trabzon ekmeği
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
4 adet domates
4 adet sivri biber
Hazırlanışı
Kıymaları ve iç yağı karıştırın. Üzerine ekmekleri ekleyin. Akçaabat köftesinin özelliği öküz kıyması ve Trabzon ekmeğidir.
Sarımsakları ve tuzu kaba ilave edin. 15 dakika yoğurun.
Harçtan bir miktar alın. Elinizle rulo haline getirin.
Rulo harçtan parçalar koparın. Köfte şeklini verin. Avucunuzla bastırarak yassılaştırın.
Domatesleri yuvarlak doğrayın. Domates ve biberleri tepsiye koyun..
Tepsiyi önceden ısınmış 200 derece fırına verin. 15 dakika pişirin.
Akçaabat köfteleriniz servise hazır.
Afiyet olsun :)