MUZLU FINDIKLI YAŞ PASTA
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti
ARASI İÇİN:
2 adet muz
1 çay bardağı fındık
ÜZERİ İÇİN:
Renkli şekerler
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyunu döküyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ilave ediyoruz. Tekrar çırpıyoruz. Kelepçeli kek karışımını yağlıyoruz ve kek harcını içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, unu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremanın içine 2 kaşık tepeleme köpürtülmüş şanti koyuyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Kıvamı daha akıcı hale geliyor. Pişen keki de soğumaya bırakıyoruz. Kek soğuyunca enlemesine ikiye kesiyoruz. Yıkayıp kuruttuğumuz pasta çemberini servis tabağına koyuyoruz. İçine zemin kat keki koyuyoruz. Üzerine kremayı bolca döküyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. Üzerine doğranmış muzları ve kırılmış fındığı serpiyoruz. Üzerine ikinci keki kapatıyoruz ve hafif bastırıyoruz. Üzerini krem şantiyle süslüyoruz. Üstünü de renkli şekerlerle süslüyoruz. Biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra çemberini çıkararak servis ediyoruz.