Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Maydonoz
- Pul biber
- karabiber ve tuz
- Süslemek için kıvırcık marul
Yapılışı
Mercimekleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlayın.Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Mercimek çabuk pişer arada bir karıştırın ki dibi yanmasın, pişirdiğimiz mercimeğe ince bulguru katın ve güzelce karıştırın.
Daha sonra demlenmeye bırakın, kapağını kapatın bulgurlar yumuşamaya başlasın.
Baska bir tavaya zeytinyağını dökün.
Soğanları ince ince doğrayın, hafif pembeleşince salçasıyla birlikte bir iki dakika kavurun.
Demlenmeye bıraktığımız mercimeğin icine katın ve macun oluncaya kadar yoğurun.
Yoğurduğumuz köfteye baharatlarını tuzunu atın ve hepsi iyice yoğurun.
En son maydonozları ince ince doğrayın ve hep birlikte tekrar yoğurun.
Yıkadığımız marullarımızdan servis tabağına bir kac tanesini dizin.
Üstüne köfteleri avuç icinizle ufak ufak şekil verin ve mercimek köftesi servise hazır demektir.
İsteğe göre limon sıkılabilir, yerken yanına salata veya turşu koyabilirsiniz. Vitamin ve protein değeri yüksek olan mercimeği sofralarınızdan eksik etmeyin. Afiyet olsun :)